Aşçılık Bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim

14 Kasım 2017 18:23

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuna bağlı, Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan uygulamalı eğitim protokolü kapsamında, geçtiğimiz Cuma günü okul öğrencilerine önce sözlü sonra da uygulamalı eğitim verildi.

Şehrin en aktif sivil toplum kuruluşları arasında bulunan ve eğitimden, kültüre, spordan, sanata kadar birçok alanda çalışmalar yürüten TAŞPAKON’a bağlı Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği, şimdi de öğrenciler için kolları sıvadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giden ISAPDER yönetimi, okulun aşçılık bölümü öğrencilerine sözlü ve uygulamalı eğitim verdi. Geçtiğimiz Cuma günü saat 14:00’de okulun uygulama mutfağında öğrencilerle bir araya gelen ustalar, sebze dekoru yaparak öğrencilere mesleğin inceliğini gösterdiler.

Gıda güvenliği hakkında da aşçılık bölümü öğrencilere bilgiler veren ISAPDER Başkanı Alim Çimenkaya: ‘Sevgili öğrenci kardeşlerim, mutfağa girmeden önce ilk olarak güvenliğinizi, yanınızdakilerin güvenliğini ve gıda güvenliğini muhakkak almak zorundasınız. Güvenlik ve hijyen her zaman bir arada olmak zorundadır. Eğer güvenlik ve hijyeni sağlayamazsanız, hem kendinize hem de yemek yiyecek  kişilere hakaret etmiş olursunuz. Gıda tasarım, yapımı ve sunumu tamamen bir sanattır. Sizlerde geleceğin birer sanatçısı olabilirsiniz. İnsanlar kolay kolay gittikleri berberi ve lokantayı değiştirmezler. Bunun sebebi tamamen güvenli olmanızla alakalıdır. Sanatçılar toplumda her zaman değer görmüş kişilerdir. Yaptığınız sanatı önce kendiniz beğenmek zorundasınız. Kendi beğenmediğinizi başkasına beğendiremezsiniz. Eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.’ Dedi. ISAPDER Başkanı Çimenkaya, sözlü eğitimin ardından aşçılık bölümü öğrencilerine uygulamalı olarak sebze dekorunu gösterdi.  Çimenkaya’nın ardından öğrenciler de sırasıyla uygulama yaptılar. Okul Müdürü Raziye Örenç, öğrencilerine katkı sağlayan ISAPDER Yönetimine teşekkür etti. Uygulamalı eğitime ISAPDER Başkanı Alim Çimenkaya’nın yanısıra Başkan yardımcısı Musa Kaya, Önder Osman Oflas, Faruk Kırma, Yasin Türe, Alperen Tuğran gibi ustalar da katıldı. Alim Çimenkaya, eğitimde iş birliği protokolü kapsamında liseler de ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

 

 

Bu haber 462 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...