BAKA, Antalya’daki akademisyenleri bilgilendirdi

15 Ocak 2013 21:59

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve öğretim üyeleri ile biraraya gelerek bilgilendirme yaptı. BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Proje Yönetim Birimi Başkanı Sinan Mesuter, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin Antalya Döşemealtı’ndaki kampüs binasında toplantıda, öğretim üyelerine BAKA’nın hibe destek programları hakkında bilgi verdi ve projelerin başvurularında ortak ya da iştirakçi olarak üniversiteler ile işbirliğine gidilmesi durumunda projelerin artı puan alacağını hatırlattı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde ilk olarak Rektör Prof.Dr. Cihat Göktepe ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Musa Hakan Asyalı ile biraraya gelen BAKA yetkilileri, bu yıl ilk defa öğrenci alarak eğitim öğretime başlayan üniversite hakkında bilgi aldı. Bu yıl yaklaşık 350 öğrenci ile eğitim hayatına merhaba dediklerini, üniversite öğrencilerinin 150’ye yakınının yabancı uyruklu olduğunu söyleyen Rektör Prof.Dr. Göktepe,  hedeflerinin eğitim kalitesinden ödün vermeden, önümüzdeki yıllarda 5 bin öğrenci ile butik bir üniversite olmak ve ülke kalkınmasına hizmet etmek olduğunu kaydetti. Üniversitenin bölümleri ve akademik kadrosu hakkında da bilgi veren Prof.Dr. Göktepe, ülke olarak gerçek manada bir sıçrama yapabilmek için mutlaka eğitim kalitesinin artırılması gerektiğini, ayrıca Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında dünya ölçeğinde standartların yakalanması gerektiğini söyledi.

MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRMESİ

BAKA yetkilileri, daha sonra Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa Hakan Asyalı ve üniversitenin öğretim üyeleri ile toplantı yaptı. Öğretim üyelerine BAKA’nın 2012 Mali Destek Programı hakkında bir sunum yapan Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, bu yıl Sanayide Ar-Ge ve Yenilikçilik Kapasitesinin Artırılması, Alternatif Turizmin Desteklenmesi ve Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi başlıklarında olmak üzere 3 farklı kategoride projelerin destekleneceğini kaydetti.

Hibe desteklerinde üst limitin 400 bin TL olduğunu, son başvuruların 13 Mart 2013 olduğunu hatırlatan Sinan Mesuter, projelerin başvurularında ortak ya da iştirakçi olarak üniversiteler ile işbirliğine gidilmesi durumunda projelerin artı puan alacağına vurgu yaptı. BAKA’nın Doğrudan Faaliyet Destekleri ve Güdümlü Proje Destekleri hakkında da detaylı bilgi veren Mesuter, tüm üniversitelerden olduğu gibi Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden de projeler beklediklerini söyledi.

Toplantı, öğretim üyelerinden gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

Bu haber 932 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...