Arsa sorunu kamu yatırımlarını da etkiliyor!

16 Kasım 2017 15:32

Isparta’da arsa sorunundan dolayı konut fiyatları her geçen gün artıyor. Artan konut fiyatları vatandaşların şikayetlerine neden olurken, arsa sorunundan kamu kurumları da muzdarip. Sıkıntı yaşanan yatırımların başında huzurevi, okul ve AFAD’nın yapılması planlanan yeni binası geliyor.

Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, geçen hafta İl Genel Meclisi’nde yaptığı sunumda “Isparta il merkezinde bir huzurevi ihtiyacımız var. Isparta’da özel huzurevi var fakat bizim işlettiğimiz bir huzurevi yok. Bu noktada arazi arayışımız devam ediyor. İlçelerdeki en büyük sorunumuz, yaşlı yaşam evi olacak standartta yer bulamıyoruz. Yani bizdeki standardı en az üç yaşlının barınabileceği, 3+1, kaloriferli, giriş katı ya da asansörlü olması gerekiyor. İlçelerde bu şekilde yerler bulamıyoruz” demişti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım, İnşaat, Emlak Şube Müdürü Murat Tarlak da yine İl Genel Meclisi’ndeki sunumunda arsa sorununa değinerek, “İmar Yönetmeliğine göre temel eğitim için okul yapılacak alanların en az 5 bin metrekare, meslek lisesi yapılacak alanların ise en az 10 bin metrekare olması gerektiğini bildiren Tarlak “fakat bu Milli Eğitim ve Belediyenin uhdesinde olan bir konu. Biz bu noktada kamulaştırma bedeli ve arsa bulma konusu en az büyükşehirlerdeki kadar zor olan Isparta’da arsa büyüklüğüne takılmıyoruz. Yani bir temel eğitim kurumu için 5 bin metrekare gerekli iken bizim 4 bin 700 metrekare alanımız varsa, buraya okul binasını oturtup, bahçe alanı çıkabiliyorsak okul yapıyoruz” demişti.

Nüfus Müdürlüğü de kendi binası olmadığı için eski Sümerbank Caddesi’ndeki bir apartmanın altında kira karşılığı eski bir Alışveriş Merkezi olan yerde hizmet veriyor. Arsa sorunları çözüldüğü takdirde Nüfus Müdürlüğü de yeni bir binasına kavuşabilir.

Yaşanan arsa sorununun çözümü için ise yeni imar düzenlemeleri gerekiyor. Merkez ve ilçelerde yapılacak yeni imar düzenlemeleri ile aranan özelliklerde yerlerin açılabileceği belirtiliyor.

 

Bu haber 446 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...