“Türkiye´nin evinin içinin temiz olmaması bu dönemde dış politikada Türk düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektedir”

21 Kasım 2017 18:24

İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, son günlerde bazı Batılı ülkelerde kullanılmaya başlanan "Erdoğan rejimi" ve "İslamofaşizm" söylemlerini son derece tehlikeli ve kabul edilmez bulduklarını belirterek, "Biz, bu politika ve söylemleri, ülkemizin başına çorap örülmesi olarak görüyor ve reddediyoruz." dedi.

Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dış politikada bazı ülkelerle yaşadığı kavgaların, bu ülkelerin medyasını, siyasi partilerini, düşünce kuruluşlarını ve kamuoylarını her geçen gün Türkiye aleyhine çevirdiğine dikkati çekti.

Bu durumun sonucu olarak bu ülkelerdeki seçimlerde yabancı, İslam ve Türk düşmanı partilerin yükselişe geçtiklerine işaret eden Okutan, Batı medyasının ve Batılı siyasetçilerin Türkiye düşmanlığı için malzeme yaptıkları konuların başında Türkiye'nin son dönemde demokrasi, hukuk devleti, haklar ve özgürlüklerden gösterdiği sapmaların geldiğini söyledi.

Okutan, "Türkiye'nin evinin içinin temiz olmaması bu dönemde dış politikada Türk düşmanlarının işini kolaylaştırmakta, onların ekmeğine yağ sürmektedir." diye konuştu.

Batı dünyasında, bilhassa ABD'deki düşünce kuruluşlarında üretilen raporlarda ve medyada yer alan haber ve yorumlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili aleyhte yayınların her geçen gün arttığını belirten Okutan, şunları kaydetti:

"Üzülerek görmekteyiz ki iş bir 'şeytanlaştırma' boyutuna ulaşmıştır. Bu durumu hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir. Biz bu filmi daha önce Saddam Hüseyin örneğinde görmüştük. Saddam'ı şeytanlaştıran Batı, onun ülke içi dinamiklerle görevden uzaklaştırılmasını istememiş, onun işbaşında kalmasına destek vermiş, şeytanlaştırılmış olarak ülkenin başında kalmasını, o bölgede uygulayacağı politikalar açısından gerekli görmüştü. Saddam'a karşı uygulanan bu stratejinin sonuçları hiçbir günahı olmayan Irak halkına çok pahalıya mal olmuştur.

Son günlerde kullanılmaya başlanan 'Erdoğan rejimi' ve 'İslamofaşizm' söylemlerini de son derece tehlikeli ve kabul edilmez buluyoruz. Biz, bu politika ve söylemleri, ülkemizin başına çorap örülmesi olarak görüyor ve reddediyoruz."

Özellikle Batı ülkelerindeki olumsuz gelişmelerden son derece rahatsız olduklarını dile getiren Okutan, Türkiye'nin, cumhuriyet tarihi boyunca dış dünyada hiç bu kadar incitici ve kötü muameleye maruz kalmadığını savunarak, Türkiye aleyhine gelişmelerden dolayı endişeli olduklarını vurguladı.

‘TÜRKİYE'NİN ZARRAB DAVASIYLA REHİN ALINMASI ÖNLENMELİDİR’

ABD'de tutuklu yargılanan iş adamı Rıza Zarrab’ın davasına ilişkin soruya Okutan, "Türkiye bunu keşke başından daha ciddiye alsaydı. Savcılarımız, yargı mensuplarımız keşke kimsenin etkisinde kalmadan, kanunların takipçisi bir yaklaşımla davalar açabilseydi ve bunu takip edebilseydi. Dolayısıyla işi baştan koparsaydık da başka mecralara bu dava sarkmasaydı ve bugün bizim aleyhimizde kullanılmasaydı." yanıtını verdi.

"Dış politika, iç politikaya ve bilhassa içerideki oy hesaplarına alet edilmemeli, Türkiye'nin dış politikadaki tarihi birikiminin gereği yapılmalıdır. Türkiye bir an önce aklıselim politikalar hakim olmalı, Türkiye kendi ayağına kurşun sıkmaktan vazgeçmelidir. Devlet yöneticileri yangına körükle gitme siyasetinden ve dış politikayla ilgili olur olmaz konuşma alışkanlığından vazgeçmelidir. Devlet aklı devreye girmeli ve bedeli ne olursa olsun Türkiye'nin Zarrab davasıyla rehin alınması önlenmelidir."

Okutan, "olası seçim ittifaklarına" ilişkin soru üzerine, seçim barajıyla ilgili bir kaygılarının olmadığının altını çizerek, ülkenin gerek iç, gerek dış politika alanında bir savrulma yaşadığını ve iyi yönetilmediğini düşündüklerini söyledi.

Buna "dur" demek için siyasi faaliyet içinde olduklarını dile getiren Nuri Okutan, demokraside temsilin artmasını istediklerini ve bu kapsamda seçim barajının düşmesini istediklerini kaydetti.

 

 

 

 

Bu haber 560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...