TARIM VE HAYVANCILIK FUARI GÖKKUBBEDE AÇILIYOR

23 Kasım 2017 18:50

Isparta Ticaret Borsası tarafından organize edilen ve bu yıl 13’ncüsü yapılacak olan ‘Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ bugün saat 14:00’te açılıyor.

Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının 13’üncüsü 23 Kasım’da Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açılacak.

Detay Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda bu yıl 100’ün üzerinde firma stant açacak. Isparta’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Uşak gibi bölge illerinden çok sayıda tarım ve hayvancılığa dayalı firmanın stant açacağı fuarda kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil ve mesleki örgütler de tanıtım yapma fırsatı bulacak.

Yıllardır Kasım ayının son haftasında gerçekleştirilen fuarın önümüzdeki yıldan itibaren öne çekerek Kasım ayının ilk haftasında yapmayı planladıklarını ifade eden Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Şu ana kadar 12 fuarı başarıyla gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 13’üncüsünü yapacağımız Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarımız her yıl olduğu gibi bu yılda Isparta tarım ve hayvancılığına ilişkin gelişmelere damga vuracağını düşünüyorum. Zira fuar, Isparta’nın fuar amacına yönelik olarak, en büyük ve en modern yapısı olan Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Bilindiği gibi geçmiş yıllarda bu fuarı Süleyman Demirel Kongre Merkezinde yapıyorduk. Ancak, orası zamanla yetersiz hale geldi. Belediye tarafından buranın tamamlanmasının ardından geçen yıl ilk defa fuarımızı Gökkubbe’de yaptık. Bu yılda aynı yerde yapacağız. Zira, Fuar alanı brüt toplam 8 bin metrekare kapalı ve 4 bin 500 metrekare açık alandan oluşuyor.

Isparta Ticaret Borsası olarak tarafımızca düzenlenen ve Detay Fuarcılık tarafından koordinasyonu sağlanan Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştireceğiz. Fuarımız 23 Kasım tarihinde açılacak ve 26 Kasım tarihi akşam saatlerine kadar devam edecek.  Fuar bölgedeki tarımsal faaliyetler açısından büyük önem taşımasının yanında geçtiğimiz yıllarda sürekli yer darlığı ile gündeme geliyordu. Bu nedenle katılımcı firma sayısı 80’in üzerine çıkamadığı gibi ziyaretçiler açısından da çeşitli ihtiyaçların karşılanması ve stand ziyaretleri şikayet konusu oluyordu. Bu nedenle iki yıldır fuarımızı Gökkubbe Fuar alanında yapıyoruz.

Fuarımızda; bu yıl100'den fazla firma stant açacak. Isparta’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Uşak gibi bölge illerinden çok sayıda tarım ve hayvancılığa dayalı firmanın stant açacağı fuarda kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil ve mesleki örgütler de tanıtım yapma fırsatı bulacak.

Gelişen dünya konjoktöründe, küresel ısınma ve buna bağlı su sıkıntısı, Tarım sektörünü her zaman olduğundan daha da önemli hale getirmiştir. Tarım sektörü bu önemini gelecek yıllarda daha da artıracak gibi görünmektedir. Bu düşünceden yola çıkarak tarım sektöründe iyi bir potansiyel gördüğümüz ilimiz ve bölgemizde 2005 yılında başlattığımız ve 12 yıldır başarıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızı bu yılda 23 –26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz. Ekip olarak bu sorumluluk bilinciyle çalışmalara büyük bir heyecanla başlamış bulunmaktayız” dedi.

Göller Bölgesindeki tarımsal potansiyele dikkat çeken Başkan Ahmet Adar; “Göller bölgesinin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğu ve yeni gelişmelerle bu potansiyelin daha çok arttığı gözlemlenmektedir. Isparta ekonomisi de ağırlıklı olarak tarıma dayanmaktadır. Tropikal bitkiler hariç hemen her türlü sebze ve meyve yetiştirilebildiği Isparta bölgesinde, özellikle elmacılıkta ortalama 600 bin tonluk üretimle Türkiye’nin elma üretiminin % 20’sini karşılamaktadır. Bu da demektir ki Türkiye`de üretilen her 5 elmadan biri Isparta`da üretilmektedir.  Bu nedenle Isparta ‘Türkiye’nin elma üretim merkezi’  olarak tanımlanmaktadır” diye konuştu.

Başkan Adar, fuarın Isparta kadar bölge tarımına da önemli katkı sunduğunu belirterek; “İlimiz elma üretimindeki öneminin yanında ortalama 16 bin 500 ton kirazla yine ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca Isparta yağlık gül üretiminde de Türkiye de birinci sıradadır. Bölge illerinden Burdur için ise, Hayvansal üretim hem ekonomiye olan katkısı hem de önemli bir geçim kaynağı olması sebebiyle önemli bir yer tutmaktadır. Et ve yumurta tavukçuluğu yanında büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir ve üretim miktarları dikkate alınmaya değer boyutlardadır. Günde yaklaşık 800 ton süt üretilen Burdur’da hayvancılık sektörünün gelişmesi için tüm kurumlar ortak olarak büyük bir çaba sarfetmektedir. Tüm bu veriler ışığında Borsamız öncülüğünde, Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Tarım il Müdürlüğü ve İlçe teşkilatları işbirliğiyle, 23 – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 13. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde tüm tarım gönüllülerine kapılarını açacaktır” dedi.

 

Bu haber 511 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...