“Bisiklet kullanan yok ki!”

16 Ocak 2013 12:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, belediyelerden 81 bisiklet yolu için proje başvurusu yapıldı. Bakanlık, uygun bulduğu başvurulara yüzde 45 finansman desteği sağlayacak. Ancak tüm iller bu hibeden faydalanmak isterken Isparta kılını bile kıpırdatmadı.

Kentsel dönüşümle birlikte ekolojik şehirleri artırmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, '81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'yle bisiklet yolu yapan belediyelere maddi destekte bulunacak. Bisiklet yollarıyla araç kullanımını azaltarak hava kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen bakanlığa, tüm belediyeler başvuruda bulundu ancak Isparta belediyesi bu konuyu dikkate bile almadı. Başvuruları, komisyonda değerlendirecek olan bakanlık uygun projelere, proje bedelinin yüzde 45'ine kadar finansal destek verecek. Bakanlığın 2013 yılında uygun projeleri yerinde inceleyerek hayata geçireceğini ve bisikletin trafikte bir ulaşım aracı olarak yer almasını hedeflediği öğrenildi.

HAVA KİRLİLİĞİ VE TRAFİK SIKIŞIKLIĞI VAR PROJE BAŞVURUSU YOK

81 İlde Bisiklet Yolu Projesi en çok Isparta’yı ilgilendirirken ne yazık ki başvuru yapılmadı. Hem hava kirliliği hem de trafik sıkışıklığının yoğun bir şekilde yaşandığı ilimizde bu projenin ne kadar önemli olduğu aşikâr. Bakanlık kentsel dönüşümle birlikte ekolojik şehirleşmeyi de artırmayı hedefliyor. Her bakımdan faydalı olan bu projeye ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan çok değişik bir yorum geldi.

BİSİKLET KULLANAN YOK Kİ!

Günaydın, trafik sorununa neşter vuracak olan katlı otopark projesini açıkladıktan sonra gazetemiz muhabirinin projeyi kendine hatırlatmasıyla sadece bisiklet kullanımının az olduğunu söylemekle yetindi. Bunun yanında bisiklet kullanımını çoğaltmak gerektiğini ifade eden Günaydın, “Meydanlar yapıldığı zaman bu meydanlarda bisiklet yolu yapabiliriz” dedi.

Trafik sıkışıklığının gün be gün arttığı ilimizde böyle bir projenin hayata geçirilmesi her kesimi mutlu edecektir.

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...