“Öğretmen ilim ve irfan anahtarıdır”

24 Kasım 2017 17:46

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Günaydın’ın mesajı şöyle: “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Türk milletinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeye kavuşabilmesi için, öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerekmektedir. Bu da ancak öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.

Öğretmenlik en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, uzak görüşlülüğüyle öneren, bunların yanında geleceği özveriyle hazırlayan bir mesleğin unvanıdır.

Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir.

Dünyanın dönüşü, medeniyetlerin inşası, kültürlerin bekası, tarihin akışı hep öğrenmeyle ilgili, hep öğretimle ilişkilidir.

Öğretmen demek hayat demektir.

Öğretmen şuur ve idrak kilidinin açılmasına önayak olan ilim ve irfan anahtarıdır.

Umudumuz Türk gençliğinde, asli görev ise; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir. Bunun için Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlerin hayati önemine vurgu yapmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Isparta’mız ve ülkemizin her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

Ebediyete intikal edenlerle beraber terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte uzun bir ömür temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin fedakâr öğretmenleri her zaman kalbimizde yaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir. Tüm öğretmenlerimizin bu özel ve anlam yüklü gününü kutlar, her zaman onların emrinde olduğumuzu beyan eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bu haber 488 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...