“Hızlı tren son derece önemli bir yatırım”

24 Kasım 2017 17:50

Hızlı tren güzergahının Isparta'dan geçeceği iddia edilmişti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda açıklama yaptı. Bilgiç; “şuan itibariyle diğer alternatif yollar içerisinde en yakın görünen de Isparta üzerinden Isparta- Ağlasun - Bucak- Antalya hattı şuan öncelik almış vaziyette” dedi.

Milletvekili Bilgiç; “Tabiî ki yüksek maliyetli bir yatırım en uygun şekilde en uygun güzergahtan geçmesi konusunda alternatif çalışması yapıldı, şuan itibariyle diğer alternatif yollar içerisinde en yakın görünen de Isparta üzerinden Isparta- Ağlasun - Bucak- Antalya hattı şuan öncelik almış vaziyette ama ben her zaman söylüyorum, Burdur açısından baktığımızda da Isparta açısından baktığımızda da eğer bir hızlı tren sizin 15 – 20 kilometre mesafede yakınınıza geliyorsa bu o il için son derece büyük kazançtır. Bundan dolayı ne Burdur’un üzülmesi gerekir, ne de Isparta’nın aşırı bir sevinç içerisine girmesi gerekir. Veya bu projenin Burdur’dan geçtiğini varsayarsak yine aynı şey Isparta içinde geçerlidir. Neticede burada son derece önemli bir yatırım hızlı tren bir ilin 15-20 kilometre kadar yakınına geliyor, il bağlantıları hızlı bir şekilde bağlanacak şekilde rehabilite ediliyor onun için hepimizin müteşekkil olmamız lazım hükümetimize. Bu proje büyük ihtimalle Isparta üzerinden olacak hepimize hazırlı olsun diyorum”.

KONYA DUBLE YOL ÇALIŞMASI

“Bütçe görüşmelerindeyiz dün gazetelerde de bu haber yayınlandı bu bizim bilgimiz dahilinde olan bir süreçti burada bütçe tamamlandıktan sonra sayın Bakan ve DSİ Genel Müdürüyle beraber burada bir toplantı yaptık, bu toplantı sonrasında bu gün yarın mevcut güzergahta duble yol çalışması yapılmasına ilişkin izin yazısını karayollarına gönderecekler”. 

Bu haber 478 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...