“Isparta’nın üretimdeki başarısını markalaşma ve pazarlamada göstermeliyiz”

24 Kasım 2017 17:50

Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının 13'üncüsü, Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde açıldı.

Dün saat 14:00’te gerçekleştirilen  Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni açılışına; Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar , ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, oda ve borsa başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

“BÜYÜK İSTİHDAM SAĞLAYAN YATIRIMLARIN NEREDEYSE TAMAMI TARIMSAL SANAYİDİR”

İlk konuşmayı yapan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar; “Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 13’ncüsünün açılışının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarımla sanayileşen Isparta hedefimizden hiç vazgeçmedik. Isparta Ticaret Borsası olarak bütün çalışmalarımızı bu yolda sarfediyoruz. Tarım ekonomisine katma değer sağlamak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Isparta bölgesinde son yıllarda yapılan ve büyük istihdam sağlayan yatırımların neredeyse tamamı tarımsal sanayidir ve yenileri de gelmeye devam etmektedir. Isparta’nın tarımsal ürünlerini yeni yöntemlerle en iyi kalitede yetiştirmekteyiz. Ürünlerimizde üretimde kaliteyi en yüksekte tutuyoruz. Artık Isparta’nın üretimdeki başarısını markalaşma ve pazarlama konusunda da göstermenin zamanı gelmiştir.

“FUARIMIZI ULUSLARARASI ÖLÇEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Son dönemlerde markalaşma konusunda gelişimler olmuş ve bu gelişimler belli bir mesafeyi kat etmeyi başarmıştır. Bu gelişimlerin sayısının artmasını umut ediyoruz. Isparta Ticaret Borsası olarak bu tür çabaların her zaman destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı küçük bir fikir ve hayalle ortaya çıktı ve bugün 13 yaşına girdi. Bugüne kadar fuarımız zorlu aşamalardan geçmiş ve birçok engellerle karşılaşmıştır. Bu iş olmaz, bu fuar yürümez diyenler olmuştur. Destek olanlar da oldu, engellemeye çalışanlar da.  Ama bizler bu fuarın geleceğine inandık, bugünleri hayal ettik ve fuarımızı şu anki duruma getirdik. Bu fuar artık Isparta’nın bir markasıdır. Bu yolda harcadığımız çabalarla ve gördüğümüz desteklerle Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta’ya modern bir fuar merkezi kazandırmıştır. Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Günaydın, fuarımızın kapasitesini ve halkın gösterdiği ilgi doğrultusunda yeni ve büyük bir fuar alanının ihtiyacına yönelik modern bir çözüm sundu. Önümüzdeki yıllarda bu fuar alanı da yetersiz hale gelecektir. İnşallah biz fuarımızı daha da büyütür ve uluslararası ölçeğe çıkartırsak belediye başkanımız da bu alanda daha büyük, ilimize ve ülkemize sembol nitelikte bir fuar alanı daha yapacağının sözünü verdi. Sayın belediye başkanımıza bu güzel eserlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yine bakanlar kurulu kararı ile kuruluşu onaylanan Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.’nin ortağı olan 33 borsadan birisiyiz. Hedefimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda bize destek olan ve yoğun çaba sarfeden tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek Isparta’da gerekse Ankara’da borsamıza desteğini Esirgemeyen Plan Ve Bütçe Komisyon Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç beye de teşekkür ederim. Fuar organizasyonumuzda 13 yıldır yanımızda olan ve emeği geçen Detay Fuarcılık sahibi Ahmet Sırça’ya ve ekibine de teşekkür ederim. 13’ncü fuar açılış törenimizde yanımızda olan sayın valimize, belediye başkanımıza, oda borsa başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

“BÜYÜK ŞEHİRLERİN YAPAMADIĞI ETKİNLİKLERİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu sevindirici bir olayı bugün yaşıyoruz hep beraber. Fuarlarımız gün geçtikçe adım adım ilerliyor ve bundan sonra da ilerleyecek. Borsa başkanımızın da dediği gibi aynı vizyon aynı düşüncede bürünmüş insanlar halindeyiz şu anda Isparta’da. Artık bu fuar bir markadır. Bunlar bizim birlik beraberlik içindeki düşüncelerimiz. Hep beraber bir düşünce var ise mutlaka gerçekleşir. Bu birliğin neticesi ben de yine borsa başkanımızla daha önce de sohbet anında konuştuk. Beklentisi var ve hiç kimsenin de böyle güzel konularda beklentileri sona ermemeli. Bu binamızı daha henüz yeni yapmamıza rağmen, 9 bin metrekare kapalı alan olmasına rağmen bu bize yetmemeli. Belki gelecek sene de aşağıda meydanlar düzenleniyor bitmek üzere. Belki oraya doğru kayacağız ama bu hazırlık bize yine yetmiyor. Şimdi marka çalışmalara doğru gitmek mecburiyetindeyiz. Bir bardak suda fırtına yaratılsın istiyorum. Ispartamızın 217 bin nüfusu var. Büyük şehirlerin yapamadığı etkinlikleri, yapamadığı başarıları biz bir bardak suda fırtına yaratarak, gerçekçi olarak bunları yapmak istiyoruz. Geçen senelerde yaptığım konuşmalarda önümüzdeki yıllarda imar sorunları yapılacak çalışılacak diye konuştuğum olayda şimdi de imar sorunları çözüldü, yapıldı, fuar alanının yeri belli oldu hatta imar olarak da kesinleşti diyorum. Demek ki inşallah gelecek sene bu vakitlerde temeli atıldı, yapılıyor diye konuşabilirim. Isparta güzel olacak. İyi olacak, en büyük projelere sahip olacak. Hiç durmadan, imkanları da aşarak çalışıyoruz. Ispartamızın diğer bütün şehirlerden daha başarılı olmasını arzu ediyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda da fuarlar devam edecek burada. Önümüzde bir kitap fuarı var ikincisini yapacağız”.

“TARIM VE HAYVANCILIK POTANSİYELİMİZ ÇOK ÜST SEVİYEDE”

Vali Şehmus Günaydın ise; “Ispartamız için çok önemli bir fuarın açılışında hep beraberiz. Son yıllarda Ispartamızın sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek birçok alanda çalışmalar ve açılışlar yapılıyor. Bizim tarım ve hayvancılık potansiyelimiz çok üst seviyede. Bizim de temel amacımız gayemiz  bu potansiyeli daha ileri noktalara taşıyarak hem ilimiz ekonomisine hem ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamak. Her zaman söylediğimiz gibi daha fazla istihdam yaratmak, daha fazla ihracat yapmak, daha fazla üretim yapmak. Çünkü az önce de ifade edildi yerimizde durmayacağız. Sürekli hedeflerimizi büyüteceğiz. Daha büyük hedeflere doğru hep beraber yürüyeceğiz. Çünkü Isparta olarak bu potansiyelin var olduğuna hepimiz inanıyoruz. Bu inancımızın gereği olarak da bu potansiyeli ilimiz adına ülkemiz adına çok daha iyi kullanacağız.

“TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERDEN DAHA FAZLA KATMA DEĞER

SAĞLAMAK İÇİN 8.5 MİLYON LİRALIK BİR PROJEYİ KABUL ETTİK”

Dün Kalkınma Ajansı toplantısında çok önemli iki konuyu sonuca bağladık. Birincisi ilimizin tıbbi ve aromatik konusundaki potansiyelini hepimiz çok iyi biliyoruz. Başta gül ve lavanta olmak üzere diğer aromatik ve tıbbi bitkilerin hem ilimizde yetiştirilmesi için hem de yetiştirdiklerimizden daha fazla katma değer sağlamak için ajansımız bünyesinde 8.5 milyon liralık bir projeyi kabul ettik dün yönetim kurulu olarak bunun kararını verdik ve proje çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak inşallah yakın zamanda uygulamaya geçeceğiz. Bu proje hem ilimiz hem de ülkemiz adına son derece önemli. Özellikle kozmetik alanında kullanılan uçucu yağların daha kaliteli hale getirilmesi, daha kaliteli bir şekilde üretilmesi çeşitlerinin artırılması için bu proje çok önemli. Üniversitemizin yürüttüğü bu projeye ticaret odamız borsamız ve birçok kozmetik derneğimiz, şirketlerimiz bu projenin paydaşı ve ben bu projede desteklerini esirgemeyen başta sayın bakanımıza ve milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç beye teşekkür etmek istiyorum. Çünkü beraber Kalkınma Bakanımıza gittik. Ve kalkınma Bakanımıza bu projeyi arz edince de sağolsun sayın Bakanımız uygun gördü ve biz de inşallah çok yakın zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Desteklerinden dolayı yine sayın bakanımıza ve milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda, daha sonra plaket takdiminin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol ve katılımcılar fuar stantlarını gezerek ürünleri incelediler.

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...