Üreticilerin sorun ve talepleri masaya yatırıldı

25 Kasım 2017 18:30

Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Isparta İl Müdürlüğü tarafından yapılan 'Üretici ve Yetiştirici Birlikleri Çalışma Grubu Toplantısı'nda üreticilerin sorun ve talepleri masaya yatırılarak, alınan notlar ışığında çözüm önerilerinin bulunması kararlaştırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Isparta İli Üretici ve Yetiştirici Birliklerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalışma grup toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü temsilen konu uzmanları Sami Turan, Mehmet Taşçı, Hayvancılık Genel Müdürlüğünden Dr. Hilmi Çetin, İl Müdürü Yardımcısı Önder Kaplan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesini temsilen Doç. Dr. Hacer Çelik Ateş, Orman Bölge Müdürlüğünden Kamuran Ertabak, Isparta Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birlik Başkanı Mahmut Barış Aydın, Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Abdülkadir Kurucu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Arı Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mehmet Uslu, İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Mustafa Aydemir ve Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Şenol Demirtaş, Merkez Süt Üretici Birliği Başkanı Şevki Kaya, Keçiborlu Süt Üretici Birliği Başkanı Mehmet Arı katıldı.

Toplantıda Birliklerin mevcut durumu ile fikir alış verişinde bulunularak Bakanlığımız tarafından sağlanan desteklemeler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Toplantının devamında yetiştirici ve üretici birlikleri temsilcileri ayrı ayrı söz alarak sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Yapılan bu toplantıda, gündeme gelen sorunlar ve çözüm önerileri raportörler tarafından not alındı. Alınan bu notlar ışığında hazırlanacak olan çalışma sonuç raporu Bakanlığın ilgili Genel Müdürlükleri ve ilgili paydaşlara gönderilecek.

Toplantıda İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu çalışma grubu toplantılarının 2 ayda bir yapılması kararı da alındı.

 

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...