"Diş Hekimleri Günü" SDÜ´de Kutlandı

25 Kasım 2017 18:35

“Diş Hekimleri Günü”, Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Süha Türkaslan, bu haftanın ülkemizde “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlandığını belirterek hekimliğin kendilerine hissettirdiği güzel duygulardan bahsetti.

Türkaslan, ilköğretim öğrencilerinden kendilerine gelen bir mektubu katılımcılarla paylaşarak hastaları ile zor anlar yaşasalar dahi, böylesi en ufak olumlu bir davranışın bütün zorlu anları unutturduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Türkaslan, “Sizler bu fakülteyi kazanarak diş hekimi olma yolunda ilk başarılı adımı atmış bulunuyorsunuz. Her yıl 22 Kasım tarihinde fakültemizde düzenlediğimiz bu törende, sizler de hekimliğe atılacak ilk adım olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Fakültemiz, ülkemizin köklü diş hekimliği fakülteleri arasında yer alıyor. Ve belirtmeliyim ki siz öğrencilerimiz, bölgede tek yataklı servise sahip olan diş hekimliği fakültesinde olduğunuz için, en uç vakaları burada görme şansına da sahipsiniz. Mezun olduğunuzda, hastaların dertlerine çare olmaktan ziyade; vatanını, bayrağını seven, demokrasi ve özgürlük gibi Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkan birer hekim olacağınıza dair inancım sonsuzdur. Bu anlamlı günde bizlerle olmanızdan büyük mutluluk duyuyor ve hepimizin Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı ve 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü kutluyorum.”  dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da Diş Hekimleri Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Bugün, eğitimin gelişmesine katkı sağlayan çok kıymetli hocalarımızın ve mesleğe ilk adımlarını büyük bir heyecanla atan çok kıymetli gençlerin gününü kutlamak amacıyla bir araya geldik. Sağlık sektörünün önemi tüm dünyada artmaya devam ediyor. Diş hekimliği zaman içerisinde; diğer mesleklerden, diğer fakültelerden, diğer birimlerden farklılaşıyor. Öğrencilerimizin de burada kıymetli hocalarımızdan alacakları akademik bilgi, tecrübe, deneyim paylaşımından oluşan birikimden yeterince faydalanmalarını umuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından 1. sınıf öğrencileri sahneye davet edilerek öğretim üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Kutlama töreni, toplu fotoğraf çekiminin sonrasında fuaye alanında diş hekimi ve diş hekimi adaylarının emekleri ile düzenlenmiş olan fotoğraf sergisinin beğeniye sunulması ile sona erdi.

 

 

Bu haber 561 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...