Başkan Ali Bolat’tan Meclis üyelerine teşekkür

27 Kasım 2017 18:04

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresi 2018 Bütçesini ‘oy birliği’ ile kabul eden Meclis üyelerine teşekkür ederek; “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yaşadığımız bugünlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.

İl Genel Meclisinin Kasım ayında gerçekleştirilen ve 20 gün süren bütçe maratonu önceki gün yapılan son oturum ve oylama ile sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat Başkanlığında yapılan son toplantıda Isparta İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı bütçesi ele alındı. Bu konuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu. Söz konusu raporda İl Özel İdaresinin 2018 yılı için bütçesinin 102 milyon TL olarak belirlendiği vurgulandı.

Söz konusu bütçe ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Yaşar Nail Akgül tarafından okundu. Komisyon raporunun okunmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, bütçenin tümü üzerinde üyelere tek tek oylamaya sundu. Yapılan oylamada Mecliste üyesi bulunan tüm parti üyeleri yani; Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Partili meclis üyelerini tamamı ‘kabul’ oyu verdi. Böylece, İl Özel İdaresinin 2018 yılı bütçesi 102 milyon olarak oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçmiş oldu.

Bütçenin oy birliği ile onaylanıp meclisten geçmesinin ardından, meclis üyelerine teşekkür eden Meclis Başkanı Ali Bolat, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yaşadığımız bugünlerde her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, milletimize, memleketimize, ülkemize daha fazla sahip çıkmamız gereken ve birbirimize darılmak değil, sarılmak zorunda olduğumuz günleri yaşıyoruz. Türkiye bugün hem sınırlarda, hem ülke içerisindeki hain yapı ile hem Avrupa’da, hem Amerika’da, hem Uzakdoğu’da, hem ekonomik, hem siyasal açıdan bir takım mücadele içerisindeyiz.

Ben bütçe görüşmeleri başlamadan önce gelen gazetecilere, bütçe görüşmeleri ile ilgili ben ‘ülkede birileri konuşacak, muhalefet yapmak isteyenler konuşacak, ancak Ak Parti görevini yerine getirmeye, hizmetlerine devam edecek’ diye bir beyanatta bulundum. Siz bu sözleri üzerinize alınmamışsınız, demek ki muhalefet olarak görmüyorsunuz kendinizi, bunun içinde teşekkür ederim.

Bilindiği gibi ilimizde 2017 yılı asfalt yılı olmuştu. 2018 yılı inşallah diğer hizmetlerde de Isparta İl Özel İdaresi adını duyurur diye bir söylemde bulundunuz. Isparta İl Özel İdaresi bugün Türkiye’nin gündemine oturdu. Başbakanımızın talimatı ile harekete geçtik ve Isparta olarak seferberlik ilan ederek, kendimize en az 200 km sıcak asfalt hedefi koyduk. Dün akşam itibari ile 203 km sıcak asfalt dökerek hedefimize ulaştık ve önümüzdeki 10-15 günde bunu 210-215 km ulaştıracağımızı düşünüyorum. Burdur hali hazırda sıcak asfalt plenti olmasına rağmen 25 km sıcak asfalt döktü. Isparta İl Özel İdaresi bu sıcak asfaltı dökerken aynı zamanda asbestli boruların, içme suyu ishale hatlarını yaptı. Aynı zamanda kanalizasyonlarını yaptık. 65 köyümüzde içme suyunun enerji maliyetini ortadan kaldırmak için güneş enerjisi sistemleri yaptık bu gelecek yıl yapacağımız köylerle 112’ye yükselecek. Biz geçen yıl sadece sıcak asfalt dökmedik. Görevimiz olan diğer işleri de yaptık.

Buradan bu işe gönül veren başta sayın valimizin desteklerine, her zaman için maddi manevi desteğini esirgemeyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç beye teşekkür ediyoruz. Geçen hafta beni Afyon İl Genel Meclis Başkanımız aradı, dedi ki nasıl 205 km sıcak asfalt döktünüz? Bende biz İl Özel İdaresi olarak tamamen kendi öz kaynaklarımızla döktük. Daha bizim İller Bankasında başta 18 Milyon, sonra 15 milyon TL’ye düşürdüğümüz bir borçlanma yetkimiz var ki bunu daha kullanmış değiliz” dedi.

 

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...