“Atatürk’ü anlamaya ve önem vermeye başladılar; ‘günaydın’ diyorum onlara”

27 Kasım 2017 18:05

Isparta Belediyesi, Türk Eğitim Sen ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği Böcüzade Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Başkan Günaydın, “Türkiye’de güzel şeyler olmaya başladı. Bunlardan birisi Mustafa Kemal Atatürk’ü yavaş yavaş anlamaya ve önem vermeye başladılar. Herkes Atatürkçü olmaya başladı. O geç kalan Atatürkçülere ve savunanlara da benim soyadım ile hitap etmek istiyorum, Günaydın diyorum onlara” dedi.

Isparta Belediyesi, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ortak bir program düzenledi. Öğretmen ve ailelerinin katıldığı programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da belediye meclisi üyeleri ile birlikte katıldı. Programa gelen öğretmenler kapıda kırmızı karanfille karşılanırken, davetlilere Isparta usulü yemek ikram edildi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, son zamanlarda öğretmenlerin itibarının kaybolduğunu, toplum içerisindeki yerinin azaldığını söyledi. Yapılan araştırmaların bu yönde olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, eğitim ile ilgili yaşanan sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine değindi. Öğretmenlerin kuş uçmaz, kervan geçmez yerlerde dahi görev yapan tek devlet memuru olduğuna işaret eden Balaban, Türk Eğitim-Sen’in önce devlet diyen bir sendika olduğunu aktardı. Türk Eğitim-Sen’in üyelerinin haklarını korumak amacıyla kurulan bir sendika olduğunu kaydeden Balaban, öğretmenlerin sorunlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunurken, “Böylesine özel bir günde bizleri unutmayan ve bizlerin her zaman yanında olan Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Öğretmenlerin günlerini kutlayan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Türkiye’de güzel şeyler olmaya başladı. Bunlardan birisi Mustafa Kemal Atatürk’ü yavaş yavaş anlamaya ve önem vermeye başladılar. Herkes Atatürkçü olmaya başladı. O geç kalan Atatürkçülere ve savunanlara da benim soyadım ile hitap etmek istiyorum, Günaydın diyorum onlara” dedi.

Öğretmenler Gününün samimi bir şekilde Türkiye’de kutlanmaya başlandığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bunun geçte olsa önemli bir mesafe olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Öğretmek ve öğrenmek o kadar kutsal ki, doğan güneşe benzer. Memleket için çırpınan bütün öğretmenlerimiz sabah doğan güneşe benzer. Sizleri bir güneş olarak doğan güneş olarak görmek istiyorum. Samimi, çalışkan ve idealist öğretmenlerdir bunlar. Sevgili öğretmenlerimiz sizler değerlisiniz, sizlerde kendinize değer veriniz. Türk toplumu da değer vermektedir. Sevgili öğretmenlerim, Ne Mutlu Türk’üm Diyene” görüşlerinde bulundu.

Eğitimin öneminden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Eğitimin üzerinden siyaset elini çektiği zaman, gerçek bir milli eğitim kurulduğu zaman, bu öğretmenlerimizin de gerçek değerleri ortaya çıkacaktır. Türkiye’nin de yükselişi gelecektir. Eğitim ve adalet çok önemli. Bu olduğu zaman Türkiye Cumhuriyetinin önünü kimse kesemez ve dünyanın beyefendisi olur. Sevgili öğretmenlerimiz bugün sizlerle bir arada olmaktan oldukça memnunum. Tekrar sizlerin Öğretmenler Gününüzü kutluyor, ülkemiz sonsuza kadar var olsun diyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, eğitim camiasına verdiği desteklerden dolayı Başkan Günaydın’a günün anısına plaket takdim etti. Başkan Günaydın’da, tüm öğretmenler adına Balaban’a plaket takdim etti.

 

 

Bu haber 414 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...