Kudüs Konferansı Düzenlendi

27 Kasım 2017 18:09

Merkez binası İstanbul’da bulunan mirasımız derneğinin genel başkanı Muhammet DEMİRCİ Isparta’ya gelerek Kudüs konferansı verdi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Isparta Öğretmen evinde ve salı günü de Mekke Kuran Kursu, Diyanet Vakfı Kız Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu ve Sdü Hukuk Fakültesinde merkez binası İstanbul’da bulunan Mirasımız Derneğinin Genel Başkanı Muhammet DEMİRCİ “Mirasımız Tehlikede” temalı bir dizi Kudüs konferansı gerçekleştirdi.

Sdü Hukuk Fakültesi Konferans salonunda üniversite öğrencilerine hitap eden DEMİRCİ, “Hz. Peygamber Mescidi Aksaya gidin, gidemiyorsanız kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin demiştir. Biz de bugün işgal altında olan Kudüs ve Mescidi Aksaya gitmemiz gerekiyor. Eğer gidemiyorsak da kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı göndermemiz gerekiyor, yani Mescidi Aksa’nın aydınlık olabilmesi için bütün maddi desteği sağlamamız Mescidi Aksa’yı koruyan Kudüslü Müslümanların ayakta kalabilmeleri için onları desteklememiz gerekiyor.” Dedi. DEMİRCİ şunları ekledi, “tarih boyunca Kudüs’e hâkim olanlar dünyayı yönetmişlerdir. Hz. Ömer döneminde Müslümanlar Kudüs’e hâkim oldular ve dünyanın en büyük devleti oldular. Sonra Haçlılar işgal ettiklerinde Müslümanlar parçalanmış Haçlılar güçlü olmuşlardı. Osmanlı küdüsün hizmetine başladığından itibaren dünyanın en güçlü devleti olmuştu. 1917 de İngilizler Kudüs’ü işgal etmişler 1948 yılında da Siyonist İsrail Kudüs’e hâkim olmuştur. O gün bu gündür Siyonist İsrail küçük bir devlet olmasına rağmen dünyanın en tehlikeli devletlerinden biri olarak karşımızda duruyor.” dedi.

Programın organizasyonunu yapan Sdü Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Ebu Bekir DİLLİ, “bugün Mescidi Aksa ve Kudüs Siyonistler tarafından işgal altındadır. Ne yazıktır ki geçen hafta Suudi Arabistan’ın devlet müftüsü Abdulaziz eş-Şeyh’in talihsiz bir açıklaması oldu. Dedi ki, İsrail’e karşı savaşmak haramdır. Bunu söylerken de Hamas’ı ve Hizbullah’ı kastederek söyledi. Arkasından da İsrail’den üst düzey yetkililer bu adamı alkışladılar ve ülkelerine davet ettiler. Değerli misafirler! Bu bize gösteriyor ki sadece bizim Mescidi Aksa’mız değil aynı zamanda Mescidi Nebimiz ve Mescidi Haramımız da işgal altındadır. Ve biz Kudüs’ü, Mescidi Aksa’yı savunduğumuz için, İsrail’e karşı nefretimizi kustuğumuz için, bu uğurda mücadelemizi yapıyor olduğumuz için şeref duyuyor, onurlanıyoruz ve Allah’a bu duruşumuzdan dolayı da şükrediyoruz.” Dedi. DİLLİ konuşmasını şöyle sürdürdü, “bugün Kudüs işgal altında olabilir ancak biz inanıyoruz ve iman ediyoruz ki Kudüs en kısa zamanda ve çok yakında tıpkı tarihte olduğu gibi özgürlüğüne kavuşacaktır. Ve bu özgürlük de Türkiye’deki Müslümanların, İran’daki Müslümanların, Endonezya, Mısır, Asya, Afrika, Amerika, Avrupa’daki Müslümanların birleşmeleriyle olacaktır. Ve temenni ediyoruz ki Kudüs’ün özgürlüğünü bizler de dünya gözüyle görelim.”

Konferanslarda Kudüs çekilişi de yapan dernekler, pazartesi akşamı öğretmen evinde yapılan konferansta bir kişiyi, salı günü üniversitede yapılan konferansta iki kişiyi, aynı şekilde salı akşamı Diyanet Vakfı kız yurdunda yapılan konferansta da bir kişiyi çekilişle seçerek Kudüs’e götürme sözü verdi.

Salı günü Isparta müftü vekili Mevlüt ŞAHİNER ve Isparta valisi Şehmus GÜNAYDIN’a da ziyaretlerde bulunan ekip Mirasımız Derneğinin Kudüs hakkındaki yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ebu Bekir DİLLİ, programa katkıda bulunan İhh Isparta temsilciliğine, Ensar Vakfı Isparta temsilciliğine, üniversite kulüpleri olan Kalk ve Uyar Tasavvur Kulübüne ve Bilgi ve Değerler Topluluğu Kulübüne, Sdü Tıp Hastanesi şirket müdürü Evren DURMUŞ’a teşekkür etti.

 

 

Bu haber 504 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...