“Isparta’nın tamamını gül bahçesi yapacağız”

27 Kasım 2017 18:09

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir yolu tren geçidi yanında yapımı gerçekleştirilen Şehit Piyade Er Cengizhan Çepelli Parkında incelemelerde bulundu.  Şehirde ilk kez kullanılan gece aydınlatma direklerini ve parka dikilen gülfidanlarını akşam saatlerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın tamamını gül bahçesi yapacağız. Biz sınırlayıcı değiliz, sınırları kaldırdık. Isparta’nın tamamını bir bütün olarak görüyoruz ve gül bahçesine çevirmek istiyoruz. Bunun sebebi Isparta halkımıza saygımızdan dolayıdır ve halkımıza da bu yakışır” dedi.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin dört bir yanında park yapım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Son olarak İstasyon Caddesi Eğirdir tren yolu ile Şehir Hastanesi üst bölgesinde kalan alanda park yapım çalışmaları başlatıldı. Şehit Piyade Er Cengizhan Çepelli ismini taşıyan parkta şehirde ilk kez yeni bir aydınlatma direği kullanıldı. Tasarımı tamamen Isparta Belediyesine ait olan aydınlatma da şehrin simgesi gül ve yaprakları kullanıldı. Parkta hem aydınlatmayı hem de dikilen gül fidanlarını inceleyen Başkan Günaydın, şehre kimlik ve özellik vermeye çalıştıklarını söyledi.

Yeni parkın da tamamen gül ağırlıklı olarak yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gülün hem biyolojik, hem de tasarım olarak kullanıldığını kaydetti. Yeni yapılan gül içerikli aydınlatmaların şehrin diğer bölgelerine de takılacağını belirten Günaydın, Isparta Belediyesi olarak altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ve şehir süsleme sanatına ağırlık verdiklerini anlattı. Şehir süsleme çalışmalarının iki yıldan buyana devam ettiğine dikkat çeken Günaydın, şehri bir disiplin içerisinde yapmak istediklerini belirtti. Kırık, çarpık, dökük yer istemediğini belirten Başkan Günaydın, Isparta’nın yaşanabilir şehirler arasında üst üste iki yıl birinci olmasına karşın kendilerinin şehri daha estetik bir hale getirmek için uğraş verdiklerini dile getirdi.

‘Isparta’nın tamamını gül bahçesi yapacağız’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, parklara da çit, demir korkuluk, duvar gibi sınırlama yapmadıklarını söyledi. ‘Parklarda sınırlama yok’ ifadesinde bulunan Günaydın, bu sezon 100 bini sarmaşık olmak üzere 500 bin adet gül dikiminin daha gerçekleştirileceğini anlattı. Parklarla ilgili olarak, “Biz sınırlayıcı değiliz. Sınırları kaldırdık. Isparta’nın tamamını da gül bahçesine çevirmek istiyoruz. Hiçbir sınırlayıcı emtia kullanmayacağız. Bunun sebebi Isparta halkımıza duyduğumuz saygıdır, halkımıza da bu yakışır. Çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...