Başkan Günaydın’dan Mevlid Kandili mesajı

29 Kasım 2017 18:26

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günaydın’ın mesajı şöyle: “Bugün rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz.

Mevlid-i Nebi’nin tertemiz manevi havasını derinlerimize çekiyor, ruhumuza nakşediyor ve kalbimizle buluşturuyoruz.

Ne mutlu bizlere ki, O’nun izindeyiz, O’nun peşindeyiz ve O’nunla fani hayatın engellerini aşıyoruz.

Peygamberimizin doğum günü olarak bilinen bu gecenin İslam aleminde ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. 

O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.

Bugün muazzam bir doğuşun, beşeriyeti, mahlûkatı baştan başa kuşatan rahmet ışığının yeryüzüne şeref verişinin yıldönümüdür.

Aziz Peygamberimiz, karanlık dünyanın sönmeyecek kandili, kurumuş vicdanların ebedi ilacı, taş kesilmiş yüreklerin bereketli vahasıdır.

O’nun doğumu mübarek ve muhteşem bir nimetimiz; O’nun tebliği, O’nun vahiy sıcaklığı manevi kılavuzumuzdur.

Ne mutlu bizlere ki, O’nun ümmetindeniz. Ne mutlu bizlere ki, O’nun izinden yürüyor, mirasıyla övünüyor ve buna layık olmaya çalışıyoruz.

O gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.

Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. Hayatında ve öğütlerinde hem bireysel hem de toplumsal hayatımızı aydınlatacak çok güzel örnekler vardır.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü olan Mevlid Kandilinin Ispartalı hemşehrilerimize, İslam Alemine hayırlar getirmesi temennisiyle Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve başarı diliyorum.

Bu haber 464 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...