Halil İbrahim Öz Öğrenci Meclis Başkanlığı’na yeniden seçildi

2 Aralık 2017 12:38

Isparta 15. Dönem Merkez İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na tekrardan Nokta Temel Lisesi son sınıf öğrencisi Halil İbrahim Öz seçildi. Geçtiğimiz yıl Isparta Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen Halil İbrahim Öz, bu yıl da Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. 

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan ve 5 öğrencinin yarıştığı başkanlık seçimlerinde, mevcut başkan Halil İbrahim Öz 54 oy alarak rakiplerini büyük farkla geride bıraktı.

Seçimlerden önce kürsüye çıkarak konuşma yapan Halil İbrahim Öz, hitabetiyle siyasetçilere taş çıkardı. Konuşmasında çok önemli mesajlar veren Başkan Öz: ‘Ben 14.Dönem Isparta Öğrenci Meclis Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreteri Halil İbrahim Öz’üm. 14.Dönem yaptığımız çalışmaların devamı için 15.Dönem seçimlerinde tekrardan aday oldum. Sözlerime başlarken başta 15 Temmuz ve Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere tüm şehitlerimizi yaad ederek başlamak istiyorum. Ruhları şaad, mekanları cennet olsun. Kardeşlerim; Sizler yarının Fatih’i bu günün Ömer Halis Demir’isiniz. Milletimiz için cefayı göze alan sefa nedir bilmeyenlersiniz. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diyerek tankların önüne yatanlarsınız. Anadolu’nun denizi, dağı, ırmağı sizlersiniz. Siz bayraksınız, Türk bayrağısınız. “Asımın nesli diyordun ya nesilmiş gerçek çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.” diyen Mehmet Akif’in bahsettiği Asımın Nesli bizleriz. “Bu vatan tarihte Türk’tü, hala daha Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır.” diye haykıran Mustafa Kemal Atatürk’üz. Böyle olduğunuzu 15 Temmuz gecesi gösterdiniz hepinizden Allah razı olsun. Bizler böyle bir milletin sevdalısıyız, hizmetkarıyız, evlatlarıyız. Böyle bir millete hizmet etmek şereftir biz bu hizmete talibiz! Gül şehri olan Isparta’mızda akıllarını, vicdanlarını ve yüreklerini dolduran sizler mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzları, liderlerisiniz. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Bu ülkenin geleceğinin bizler olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayınız. Bizim gideceğimiz başka bir ülkemiz ve vatanımız yoktur. Biz Filistin, Suriye, Kuzey Irak, Afganistan gibi değiliz. 15 Temmuz’da kadını, çocuğu hepimiz birlik olduysak bugün de birlik olacağız. Biz nereye gidelim, Nazi kırıntısı Hollanda’ya mı, PKK-PYD’ye destek veren Amerika’ya mı, Türk düşmanı Yunanistan’a mı yoksa sınırlarımıza izinsiz giren Rusya’ya mı ? Bizim başka vatanımız yok. Gelin birlik olalım, biz olalım. Nasıl 15 Temmuz gecesi hiç görüş ayırt etmeden vatanı için bir çağrıyla sokaklara döküldük, durmak yok koşacağız, emin adımlarla koşacağız. Bizi kavgaya çekmek isteyenlere karşı sabırlı olacak, çelik gibi iradeyle hoşgörüden taviz vermeyeceğiz. İnanıyorum ki gençliğimizde alnına haram leke bulaştırmak isteyenlere boyun eğmeyeceksiniz. Sizden tarihimizi bilmenizi geçmişinizi çok iyi tanımanızı istiyorum. Bizler köklü bir tarihin, kadim bir milletin, zengin bir kültürün mirasçısıyız. Bizler böyle bir milletin evlatlarıyız. Zulüm karşısında eğilmeyecek haksızlık karşısında susmayacağız!’ dedi.

Diğer adaylarında konuşmasının ardından yapılan seçimde, Halil İbrahim Öz 54 oy olarak tüm rakiplerine büyük fark attı ve tekrar başkanlığa seçildi.

 

 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...