Şehirlerarası Terminal yapımında %60’lar seviyesine gelindi

2 Aralık 2017 12:41

Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde inşaat çalışmaları gece-gündüz devam ediyor. İnşaat çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların gece yarılarına kadar devam ettiğini söyledi. Çalışmaların 5.ayında gelinen noktada şu ana kadar 35 bin metreküp beton, 4 bin 500 ton tor çelik kullanıldığını ve inşaatta beton dökümü olarak yüzde 60’lar seviyesine gelindiğini kaydetti.

İnşaat alanında gelinen son noktayı incelemek üzere gece çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kısa süre önce yapmış olduğu incelemelerde dökülen beton miktarını 13 bin metreküp, döşenen demirin ise bin 500 ton olduğunu belirtmişti. Günaydın, “Şu anda 5.ayımızı doldurduk. Şu ana kadar 35 bin metreküp beton dökümü ile 4 bin 500 ton demir döşendi. Böyle büyük bir tesisin yapımında da döküm olarak yüzde 60’lar seviyesine ulaştık. Toplamda yaklaşık 70 bin metreküp beton dökümüne yaklaşacağız” dedi.

Binaların yapımının depreme dayanıklı olarak gerçekleştirildiğini, C40-60 beton dökümü yapıldığını ve uzun yıllar dayanıklılığı esas aldıklarını anlatan Başkan Günaydın, “Çalışmalarımız yıldırım gibi devam ediyor. 14 ay içerisinde 200 dönümlük kalıcı yapıyı bitirmeyi planlıyoruz. Isparta’mızın nüfusu bir milyona ulaşsa da buranın işlerliği, dayanıklılığı ve yeri değişmeyecek. Türkiye’de uzun yıllara yönelik proje gerçekleştirilmiyor, ancak biz bunu burada çözdük. Bu olayı bizim gibi çözme çabasında olan bir şehir olduğunu zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

Bir yandan yeni otogar inşasının devam ettiğini diğer yandan da otogara ulaşımı sağlayacak olan yollarda yapım çalışmalarının da devam ettiğine değinen Başkan Günaydın, otogarın doğu bölümünden geçecek olan 25 metre genişliğine sahip yolun dolgu işlemlerinin de bittiğini duyurdu. Yine diğer ulaşım yolları ile birlikte otogara ulaşımın 3 dakika içerisinde gerçekleştirilebileceğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Geleceğe yönelik yollar da yapılıyor. Süratli, kolay ulaşımı sağlayacak kullanışlı yollar olacak. Şehircilik olarak çalışılmış bir proje” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni otogarın tamamlanmasıyla birlikte mevcut kullanımda olan otogarın da yıkılacağını ve yerine yeşil alan yapılacağını aktardı. Günaydın, “Yine mevcut otogar yanında bulunan benzin istasyonu da kaldırılıyor. Yıkılan otogar ile birlikte bölgeye yer altına iki katlı otopark yapılacak. Üstü yeşil alan olacak. Parklarımızın yapımı da geleceğe yönelik olacak. Bölge Isparta’nın geniş bir meydanı haline gelecek. Mevcut otogar ile yeni otogar arasında da yeni bir şehircilik dokusu ve yeşil alanlar oluşacak. Yapılanların tamamı iyi bir şehircilik planlamasıdır. Yapılanlar tesadüfi değil planlamalı. Yaptığımız bu çalışmaların şehrimize, hemşehrilerimize hayır, uğur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuyorum” dedi.

200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde 96 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kule, açık ve kapalı otoparklar, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri yer alıyor.

 

 

Bu haber 422 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...