“AKP iktidarı, intibak kandırmasıyla halkı aldattı”

16 Ocak 2013 17:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, AKP iktidarının intibak kandırmasıyla halkı aldattığını ileri sürdü. Dernekleri, halkı ve tüm emeklileri aldatan protesto eylemine davet eden İl Başkanı Şenol, yapılacak bu eylemi CHP olarak kendilerinin de destekleyeceğini, hiç beklemeden gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini savundu.

Şenol’un açıklaması şöyle: “Türkiye’deki yaşam standardı çok düşük nüfusumuzun çok büyük yoğunluğu yoksulluk ve açlık sınırında yaşamını devam ettirmektedir. Açlık sınırı altında da bir hayli vatandaşımız var. Bu düşük standarda rağmen ne yazık ki gelir seviyesinin ve yaşam standardının  yükselmesi için  doğru dürüst mücadele yapılmıyor. Sivil toplum örgütleri ve sendikalar  tepkisini  örgütlü bir şekilde  dile ve eyleme dönüştürerek dile getiremiyor.

CHP Olarak intibak yasasının önemini seçim sürecinde çok anlatmıştık. Hatta bazı kesimler bunu anlatırken 9 milyon emekli var nasıl yapacaklar diye itirazda bulunmuşlardı.AKP bu yasayı uygulamada içini boşaltarak  emeklilerimizle dalga geçerek hem çok sınırlı sayıda  SSK Emeklileri yararlanırken Bağkur Emeklileri ve Emekli sandığı  hariç bu yasadan faydalandı .

Ama çok komik rakamlarla çoğu emekli farkın  150-200 TL değil de 35 TL gibi komik rakamları görünce şok oldular.

Bizim Emeklilere ve derneklere bir önerimiz var Halkı ve tüm emeklileri aldatan AKP Hükümetine protesto etmeleri gerekmektedir.

Yapılacak bu eylemi CHP olarak bizde destekleyeceğiz. Hemen hiç beklemeden gerekli girişimler yapılmalıdır.

Emekliler ayağa kalkın haklarınıza sahip çıkın. Sadaka değil hakkınız olan ücreti isteyin, Çare bulmak hükümetlerin görevidir”. 

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...