Eğirdir, Travel Türkiye Fuarı´nda tanıtılacak

5 Aralık 2017 16:31

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, partner il Nevşehir ve partner ülke Ukrayna ile 7 Aralık Perşembe günü kapılarını açacak.  Fuarda ilçemizi, Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu temsil edecek.

Sektörün önemli temsilcileri ile katılımcıları, doğa güzelliğiyle ünlü birçok ülke ve ilin yer alacağı Fuar; 10 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Eş zamanlı gerçekleşecek 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de 9 Aralık tarihine kadar lezzetli bir program sunacak. Eğirdir Belediyesi fırsattan istifade etmek için yoğun katılımın gerçekleştiği İzmir Fuarı’nda yerini alacak.

Dünya ve ülke turizminin İzmir'deki buluşması 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir'de 7 - 10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla,  Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarda Eğirdir'i temsilen Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu katılacak. Eğirdir Altıngöl Otel, Lale Pansion ve Eskiciler Konağı Nis Otel'in Baka desteği ile katılacağı fuarda Eğirdir Belediyesi elma, kerevit, elma suyu tanıtım broşürü dağıtmasının yanı sıra ilçede yapılan turizm faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirecek.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Fırsatlarını değerlendirerek, ilçemizi daha çok tanıtmak için çalışıyoruz. İlçemize ne kadar çok turist getirebiliriz diye uğraş gösteriyoruz. Uluslararası fuarlarda yerimizi alarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtıyoruz. İzmir Fuarı tanıtım için önemli fuarlardan biri. İzmir’de yapılacak fuara, gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışından katılımcı ve ziyaretçiler çok fazla oluyor. Biz de bu fırsattan istifade etmek için standımızı açıyoruz ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

Başkan Şengöl, “07 – 10 Aralık 2017 tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar alanında gerçekleşecek fuara bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz.” dedi.

1284 KATILIMCI

Geçen yıl 36 farklı ülke ve 60 ilden toplam 1179 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl ise 36 ülke ile 54 ilden 1284 katılımcı bulunacak. Çin Halk Cumhuriyeti ve Kırgızistan'ın yanı sıra dünyaca ünlü turizm adası Phuket ile Tayland'ın ilk kez katılacağı fuarda Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Guney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan da stant açacak.

NELER YER ALIYOR?

Fuar izmir'de gerçekleşecek fuarın A Holü'nde Belediyeler, Kalkınma Ajansları, İl Kültür Müdürlükleri, B Holü'nde Acente, otel, tur operatörler, uluslararası destinasyonlar ve profesyonel katılımcı yer alacak. Fuarda seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, sağlık turizmi, konsolosluklar, oteller, zincir oteller, tatil köyleri, yat ve kurvaziyer turizmi, marina, uluslararası turizm otoriteleri ile borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler ile il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor ve golf turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer alıyor.

ALIM HEYETLERİ FUARDA AĞIRLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında düzenlenen fuar, yeni ürün ve hizmetleri tanıtırken; yeni işbirliği anlaşmalarına da zemin oluşturacak. Her yıl gerçekleştirilen Alım Heyetleri Programı ile Travel Turkey İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ve satın alma heyetlerini, katılımcı firmalar ile bu yıl da buluşturmaya devam edecek. Türk Hava Yolları'nın desteği ile organize edilen alım heyeti programı çerçevesinde getirilen yurtdışı satın alıcılar ile katılımcıların önemli iş görüşmelerine imza atması bekleniyor.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de, 7 - 9 Aralık tarihlerinde fuarizmir'de düzenlenecek. İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede, dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek. Kongre '5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik' teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturacak. Delice Network İzmir Temsilcisi Sırma Güven moderatörlüğünde hazırlanan ve uygulanan eğitim programında, 5 duyudan yola çıkarak yemek kültürü ile lezzet peşinde koşan uluslararası tadım etkinliği 'Tasting Story' düzenlenecek. Uzman şef ve araştırmacılar, ilham veren hikayelerini paylaşarak lezzetli bir yolculuk sunacak. 'Cooking Testing' bölümünde ise Türk ve yabancı şeflerin girişimcilik hikayeleri, demo çalışmaları ve eğitimler yer alacak.

TORİNO GELİYOR

İtalya'nın en önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Torino da kongrede misafir kent olarak yerini alacak. Misafir kent Torino, açılışta bir sunum gerçekleştirecek. Torino Tanıtımı ve Torino'nun Gastronomi Tanıtım Stratejileri konulu sunumla birlikte kongre sürecinde lezzet tadımları da yapılacak.

 

 

Bu haber 439 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...