SDÜ’de Kariyer Üzerine Söyleşiler’ devam ediyor

7 Aralık 2017 18:19

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim ve Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Üzerine Söyleşiler” ile Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Avni Aksoy, NTV Antalya Temsilcisi Sibel Atasoy, Anadolu Ajans Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez SDÜ’nün konuğu oldu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, öğrencilere gazeteciliğin, muhabirliğin, iletişim ve politikanın içeriğinden, zorluk ve kolaylığından bahseden konuklar, öğrencilere meslek hayatlarında başarıya ulaşmaları adına önemli tavsiyelerde bulundu.

Anadolu Ajans Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez,  “Sürekli içerde kalmak, sürekli bir şeyin teorisi ile uğraşmak bir noktada tutarsız. Bunun üstüne çıkmanız, kendinizi biraz daha aşabilmeniz için haberci perspektifini genişletebilmeniz için mutlaka saha da özelliklede sıcak haberle ilintili olmanız gerekir. Gazeteci demek muhabir demektir. Gazeteci hangi pozisyona gelirse gelsin mutlaka haber üretmek zorundadır.  Eğer üretmiyorsa sıkıntı doğar, körelirsiniz.” dedi. Gazeteciliğe ve haberciliğe bakış açısında Al Jazeera’nın çok önemli bir değişim noktası olduğunu belirten Eğilmez, gazeteciliğin sürekli yaşayan, hayatın her zerresini sonuna kadar içine alan, bir şekilde halkın lehine devşirebilme sanatı olduğunu vurguladı.

Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan NTV Antalya Temsilcisi Sibel Atasoy da bayan gazeteci olmanın avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. Atasoy, bir öğrencinin “Haberci doğulur mu? olunur mu?” sorusuna “Doğulur diyeceğim çünkü mesleğin gerçekten içimizden gelmesi gerekiyor. Manevi yönü, maddi yönünden yüksek. Aşkla, şevkle icra edilmeli., sadece eğitim yeterli değil mutlaka sahada da yer alınmalı.” şeklinde yanıt verdi.

“İletişim mesleğin özüdür” diyen Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Avni Aksoy, diplomasinin ilişkileri yürütmenin bir yolu olduğunu özünün de barışçıl tavırda olduğunu belirtti ve “Diplomasi konuşmak çok daha ucuz ve az maliyetlidir.” dedi. Her mesajın bir amacı olduğunu dile getiren Aksoy şunları kaydetti: “Asıl amaç, mesajın muhatap tarafından anlaşılmasını sağlamaktır. İletinin sorumluluğunda olan mesaj, doğru kişi veya kitleye doğru zamanda, yerde ve içerikle verilmelidir.”

 

Bu haber 420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...