Davraz Kayakçıları bekliyor

7 Aralık 2017 18:25

Isparta’nın parlayan incisi Davraz Kayak Merkezi yeni sezona hazır.Davraz Kayak Merkezi’ni geçen yıl konaklamalı olarak 11 bin 300, günübirlikçi olarak da 53 bin 309 kişi ziyaret etti. Kar sezonunun uzun olması durumunda bu yıl ziyaretçi sayısında artış bekleniyor.

Yolları asfaltlanan Davraz Kayak Merkezi’nde geçen yıl ve bu yıl yürütülen ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında 60 binin üzerinde ağaç dikildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot, Davraz Kayak Merkezi’nin yeni sezona hazır olduğunu belirtti.

Davraz’da 4 telesiyej, 4 futbol sahası, 2 tane kafeterya olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot, “Tuvalet sorunumuz vardı, o çözüldü. Yapanlardan Allah razı olsun. Şuanda ücretli ama ücretli de olsa büyük sorun çözülmüş oldu.2600 metredeki kafeterya düzeltildi. 5. Mekanik hattının ihalesine İl Özel İdaresi tarafından çıkıldı. İhaleye bir itiraz vardı. İtiraz kabul edilmedi. İhalenin onaylanmasının ardından  sözleşme imzalanarak yapım süreci başlayacak. Zaten oranın belli bir parası var. 5. Mekanik tesis 2200 metrede olacak ve yalnızca günübirlikçiler kullanacak.

Öte yandan Vali Şehmus Günaydın’ın Davraz’a kapalı spor salonu yapılması konusunda talimatı olduğunu belirten Çot, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla bu proje uygulanacak. Ayrıca Sayın valimiz 29 Ekim’deki ağaç dikme töreninde 60 bin ağaç dikildiğini en az 500 bin ağaç dikileceğini söylemişti. Ağaç dikimlerine de orman bölge müdürlüğü aracılığıyla devam edilecek. Sayın valimiz spor merkezi olarak da Davraz’a çok önem veriyor” dedi.

Diğer taraftan Davraz’a günübirlikçiler için yeni yatırım yapmak isteyenlerin kendilerinden bilgi aldığını ifade eden Çot, “Kafeterya, butik oteller gibi yerler için birkaç kişi bize sordu” dedi.

Çot son olarak sezonun başlamasının ardından Isparta ve il dışındaki tüm kayak severleri Davraz’a beklediklerini bildirdi.

 

Bu haber 511 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...