Umresi için 128 kişi kutsal topraklara gitti

13 Ağustos 2012 22:55

Ramazan Umresi için 128 kişi kutsal topraklara gitti 

Mübarek Ramazan – ı Şerif ayını Umre’de geçirmek isteyen vatandaşlar Müftülüğe akın etti. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Ramazan Umresine  128 kişinin başvurduğunu ve müracatların ardından başlayan Umre yolculuğunun da önceki gün tamamlandığını bildirdi.

 

Son Umre yolcularını geçtiğimiz Cuma akşamı Teravih Namazının ardından Terminal Camiinde düzenlenen törenle Umre’ye uğurladıklarını ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ““Bilindiği gibi hac ibadeti yılın belli bir döneminde yılda bir defa organize edilirken, Umre ibadeti konusunda yılın çeşitli zamanlarında organizasyonlar yapılıyor ve vatandaşlarımız Umre ziyaretinde bulunuyor. Bunlardan birisi de Ramazan Umresi dediğimiz Ramazan – ı Şerif ayı içerisinde yapılan Umre ibadeti. Vatandaşlarımız bu mübarek ayı Umre’de geçirebilmek için İl ve İlçe Müftülüklerimize müracaat ederek kayıtlarını yaptırdılar.

Bu doğrultuda; Ramazan ekonomik 15 günlük Umre programına 30, Ramazan Ekonomik 20 günlük Umre programına 12, Ramazan ekonomik 30 günlük Umre programına 61, Ramazan 20 günlük Normal Umre programına 4, Ramazan Normal 30 günlük Umre programına 16 ve lüks tip dediğimiz Ramazan 10 günlük Otel Tipi Umre programına 4, Ramazan 30 günlük Otel Tipi Umre programına da 1 kişi olmak üzere toplam 128 vatandaşımız Ramazan Umresi için müracaat etmiştir.

Yapılan müracaatların ardından Umre yolculuğu başlamış olup, 6 ayrı program çerçevesinde Umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmişlerdir. Bu yolculuk programının sonuncusunu 10 Ağustos 2012 Cuma günü akşam gerçekleştirdik ve Umre yolcularımızı Terminal Camiinde Teravih Namazının ardından düzenlediğimiz törenle uğurladık” dedi.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...