“Analar ağlamasın diye işten çıkaramıyoruz!”

18 Ocak 2013 16:35

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, günümüzde insanların geldiği noktayı örneklerle gözler önüne serdi. Her gün mutlaka iş isteyenlerin odasına geldiğini onlara yardımcı olamayıp geri çevirdiklerinde içine bir şeyin oturduğunu ifade eden Eren, “Yazın geçici olarak işe aldığımız personeli bugün analar ağlamasın diye işten çıkaramıyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, iş arayıp da kapılarını çalanların sayısında bir hayli artışın yaşandığına dikkat çekti. Odasına her gün iş arayanların tabiri caizse akın ettiğini ileri süren Eren, kime yardım edeceklerini şaşırdıklarını söyledi.

ISPARTA BU HALE GELDİ

Durumun vahamiyetini anlatan Eren, şu açıklamalarda bulundu: “Yazın iki fabrika daha açılacak. Hedefimiz istihdam sağlamak. Her gün sabahtan akşama kadar iş isteyenler geliyor buraya. Hatta 70-80 yaşında anneleriyle babalarıyla geliyorlar. Yazık o adamcağız o ana bu yaşında çocuğuna iş bulmak ümidiyle buraya kadar geliyor. Üzülüyorum. İçim kıyılıyor. Geri gönderemiyoruz. Mesela önceki gün buraya bir bayan geldi moralim bozuldu. Isparta bu hale geldi işte. Sanayi Isparta’da olmak zorunda. Bir fabrikada yüzlerce kişi çalışıyor. Binlerce kişi ekmek yiyor anlamına geliyor. Neredeyse bir kaza bir Gönen ilçesi. İlçeyi bir fabrikayla karnını doyuruyorsunuz. Bugün 5 TL evine fatura gelen kişiler var ve ödeyemiyor. Neden yokluktan.

ALDIĞIMIZ KİŞİLERİ ÇIKARAMIYORUZ

Park Bahçeler Müdürlüğü’ne yazın geçici personel almıştık. Kış geldi çıkarmamız gerekiyor ama çıkaramıyoruz. Neden analar ağlamasın diye. Çalıştırıyoruz. Boş durmasınlar diye de bol bol çiçek ağaç diktiriyoruz. Arkasından da gül sezonunu açacağız. Kendilerine iş üretiyoruz mecburen. İş diye geliyorlar ne yapalım. İş sahası yok. Sadece belediyeyle olmaz bu iş.

120 TL İÇİN NİKAHTAN DÖNENİ GÖRDÜM

120 TL için nikahtan dönmüşler. Hatta geri dönerlerken adamla kadın arasında bir kavga bir gürültü kadını darp etmiş. Durum bu kadar vahim. İşsizlik düştü deniliyor. Sıkıntı olmasa bunlar olur mu? Her gün belediyeye iş diye insanlar akın eder mi? Gelen birin geri gönderdim mi göğsüme bir şey cız ediyor.

ÇÖP KARIŞTIRANLARIN SAYISI ARTTI

Özellikle pazarlardan sonra akşam karanlığında atılan meyve ve sebzeleri toplayan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Bir de çöpleri karıştıranlar var. Yazık değil mi bu insanlara? Bir gün görmesem bir gün mutlaka görüyorum. Bunlar bir gerçek. Sığınma evini bilmezdim. Onun yerini öğrendim buraya iş için gelenlerden. Eşiyle görüşmek pazarlık etmek isteyenler sayesinde. Bunlar çok acı ama maalesef gerçek. Rutin belediyeciliğin dışında yatırım yapılması gerekiyor. Başkanımız da bunu çok iyi şekilde yapıyor.

ISPARTA’DA ÖĞRENCİ VE ASKERDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK

Isparta şimdi üniversite şehrine döndü. Var mı başka bir şey? Yok. Yatırım yok. Bundan ötürüdür ki işsizlik kendini gösteriyor.”

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...