“Ağaç yaş iken eğilir”

11 Aralık 2017 18:42

TEMA Vakfı İl Temsilcisi İnce, ITSO’yu ziyaretinde vakfın eğitim çalışmalarını anlattı, destek istedi. ITSO Başkanı Başdeğirmen de her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Tema Vakfı İl Temsilcisi Aysel İnce ile İl Temsilci Yardımcısı Orhan Mavi ve bir gurup öğrenci çevre bilincini artırmak adına kurumlara ziyarette bulunuyorlar. Tema Vakfı İl Temsilcisi İnce ve Yardımcısı  Mavi Gül Kreş ve Anaokulu Yöneticisi Orhan Mavi ve anaokulu ve ilkokulu öğrencileri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAşdeğirmen’i ziyaret ettiler. Ziyarette Meclis Başkanı Osman Şahlan ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik hazır bulundu.

Tema Vakfı Temsilcisi İnce, Tema Vakfı’nın çalışmalarını anlatarak şunları söyledi:         

Amacımız,  Ülke topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine dikkat çekmek ve bu mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak, Toprakla birlikte dünya üzerindeki ekosistemi oluşturan su, orman, biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıkların korunması ve insan kaynaklı iklim değişikliğine dair politikaların ve toplumsal bilincin oluşturulması için çalışmak,

 Kendiliğinden yetişen doğal ormanları korumak, ağaçlandırma çalışmaları yaparak topluma ağaç sevgisi aşılamak,

Tarım alanları, çayır ve meraları korumak, geliştirmek, amacı dışında kullanılmasını önlemek,

 Doğal varlıkların korunması ve doğru şekilde yönetilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek, destek vermek.

TEMA Vakfı, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir. Bu nedenle, orman, çayır, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi ile insan kaynaklı iklim değişikliği konularında, belli bir devlet politikasının gerekli ve zorunlu olduğuna inanmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak ancak teknik yönden yeterli bir kadro, teşkilat ve mali imkanlarla mümkündür.

Isparta Tema Vakfı Temsilciliği olarak öncelikle okullardan başlamak istedik özellikle ilköğretim okulu öğrencilerine çevri bilincini aşılamak ve gelecek nesillerin bu şekilde yetişmesini sağlamak istedik. Farklı projelerimiz var bu projelerimizde sizleri de görmek isteriz.”dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen de TEMA Vakfı İl Yöneticisi İnce’yi kutlayarak, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmalarına destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

 

 

Bu haber 407 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...