“KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL”

12 Aralık 2017 18:38

Amerika’nın Kudüs kararıyla ilgili basın açıklaması yapan ITSO Başkanı Başdeğirmen, “ABD Başkanı’nın Kudüs’ün statüsüne yönelik aldığı karar, Kudüs’ün tarihi statüsüne aykırı, sorumsuzca atılmış, yanlış bir adımdır, bu kararı şiddetle kınıyoruz.”dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ün statüsü ile ilgili aldığı kararın İslam Alemine yapılan saygısızlık olduğunu savundu. 1.5 milyar nüfuslu İslam Toplumu için Kudüs’ün  mukaddes ve vazgeçilmez olduğuna vurgu yapan Başdeğirmen’in açıklaması şöyle:

“Kudüs, Peygamber Efendimiz'in miraca çıktığı mübarek bir şehir, ilk kıblemizdir. Hz. Ömer'in büyük fethi,Selahattin Eyyubi’nin İslam Alemine yeniden kazandırdığı kutlu bir beldedir. Kudüs, Yavuz Sultan Selim’in fetih aşkıyla koştuğu, cennet mekan Abdülhamid Han'ın 'Orasını dedelerim kanla suladı. Ancak kanla verilir' diyerek siyonistlere karşı canı pahasına koruduğu bir gaza şehridir. Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının kanayan yaralarına durdurmak, baskı ve zulmün son bulması için çaba sarf edileceği bir ortamda, siyonist İsrail’in insanlık dışı uygulamalarına destek mahiyetindeki  Kudüs’ü İsrail’in  başkenti olarak tanıyan  Amerika'nın bu kararını tanımayacağımızı Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan net bir şekilde ifade etmiş ve gerekli diplomatik girişimlere başlamıştır. ABD yönetiminin bu kararı, Kudüs’ün evrensel kimliğinin yok edilmesine ve Kudüs’ün tahakküm altına girmesine zemin hazırlayacaktır.

Hiç kimsenin, kişisel hevesleri veya politik çıkarları uğruna, milyarlarca insanın kaderiyle oynamaya hakkı yoktur. Kudüs’ün siyasi statüsü ve geleceği ile ilgili uluslararası kararlar varken, bu hukuksuz kararın alınması Kudüs’e ihanettir, huzur ve barışa ihanettir, insanlığa ihanettir.

 Türkiye,  tarihte olduğu gibi günümüzde de Kudüs  konusunda dini, vicdani ve insani değerleriyle haklı mücadelesini sürdürecektir. ABD’nin  bu sorumsuz kararını tanımıyor, kınıyoruz. Devletimizin Kudüs konusunda alacağı her kararın, atacağı her adımın arkasında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

 

Bu haber 445 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...