Isparta ve Burdur’un turizm değerleri Travel Turkey İzmir’de tanıtıldı

12 Aralık 2017 18:45

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonundaki tanıtım çalışmaları 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde sürdürüldü. Uluslararası turizm profesyonelleri ve seyahat tutkunlarını buluşturan 4 gün süren fuardaki Isparta ve Burdur’un müşterek standında; gül ve lavanta turizm potansiyeli, Salda ve Eğirdir gölleri, Davraz ve Salda kayak merkezleri gibi doğa ve tarihi turizm değerleri turizm profesyonelleri ile seyahat tutkunlarına tanıtıldı. Fuarın ilk günü Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz’ın ziyaretçilerle bizzat ilgilendiği Burdur Isparta standını, Çin, Hindistan, Tayvan, Ukrayna, Yunanistan ve Namibya gibi ülke vatandaşları, yerli ve yabancı turizm profesyonelleri ile seyahat tutkunları ziyaret etti. Gül ve lavanta başta olmak üzere bölgenin turizm potansiyeli büyük beğeni toplarken, ziyaretçiler en yakın zamanda bölgeye gelmek istediklerini ifade etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB ile İZFAŞ ortaklığında ülkemiz ile farklı ülkelerin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonların buluştuğu Travel Turkey İzmir’de Burdur ve Isparta’nın tanıtımı da yapıldı. Yerli ve yabancı turizm yatırımcıları, acentalar, satın alıcılar ve tatil planı olan son tüketiciler fuarda biraraya geldi.  Birlikte açılan Burdur Isparta stantında, gül ve lavanta turizm potansiyeli başta olmak üzere doğa ve kamp turizmi ile tarihi ve doğal güzellikler, yöresel ürünlerin etkin tanıtımı yapıldı. Eğirdir ve Gülbirlik ise kendi açtıkları stantta tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bir çok ilin valisi, belediye başkanı, sivil toplum örgütleri başkanları ile çok sayıda davetli Burdur Isparta standını ziyaret etti. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’nun ilk gün ziyaretçilerle ilgilendiği stantta fuar boyunca da Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Özdemir, Isparta Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot ile Keçiborlu Kaymakamlığı, Güneykent Belediyesi, Bizim Eğirdir Platformu, Lisinia Doğa, Saklıgöl Evleri, oteller Davras Sirene, Barida, Tefenni Villas ve Lago di Salda ile Bucak Mustafa Özkan Turizm tanıtım yaptı. Stantta gül ve lavanta suyu ile kolonyaları, gül lokumu, ceviz ezmesi, Bucak salebi, haşhaşlı yufka gibi yöresel ürünler ikram edilirken, gül ve lavanta turizmi, doğa ve tarihi güzelliklerin, turistik tesislerinin tanıtımı yapılırken, ikili görüşmelerde de yeni tur programları, ticari işbirlikleri ve rezervasyonlar konusunda olumlu ön görüşmeler başarıyla gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı turizm yatırımcıları, acenteler, satın alıcılar ve tatil planlayan son tüketicilerin ilgi gösterdiği fuardaki Burdur Isparta standını Çin, Hindistan, Tayvan, Ukrayna, Yunanistan ve Namibya gibi değişik ülke vatandaşlarının yanısıra çok sayıda yerli ve yabancı turizm profesyonelleri ile seyahat tutkunu ziyaret etti.  Tur operatörlerinden oluşan Çinli grup üyeleri, “Isparta ve Burdur ülkemizde biliniyor kayda değer bir ünü var. Tur acentaları ve şirketlerimiz Isparta, Burdur ve bölgeyi iyi biliyor. Gelecek yıllarda ve sonrasında Isparta ve bölgeye gelmek istiyoruz, şuan için zamanımız yok en kısa zamanda geleceğiz” dedi.

Hintli işadamı da ziyaret ettiği stantta lavanta ve gülün yağı suyu ile diğer ürünlerle yakından ilgilendi ve tanıdığı bir işadamı için numune aldı.

"Tatil Herkesin Hakkı" ve "Yerinizi Şimdiden Ayırtın" sloganlarıyla gerçekleştirilen ‘9. Erken Rezervasyon Kampanyası’nın 2017 tanıtımının yapıldığı fuarda Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin 3'üncüsü de fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bu haber 554 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...