Yayla Mahallesinin Kaldırım çalışmaları sürüyor

13 Aralık 2017 16:09

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce Yayla Mahallesinde altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının geçen aylarda tamamlanmasının ardından kaldırım çalışmaları devam ediyor. Şehrin merkezinde yer alan ve kod farklılıkları dolayısıyla oldukça bozuk bir görünüme sahip olan kaldırımlar tek koda düşürüldü. Tüm kaldırımlar andazit taşı ile döşenirken, kaldırımlara görme engelliler için yürüyüş yolları da yapılıyor.

Cumhuriyet Caddesinin üst bölümünde bulunan Yayla Mahallesindeki sokaklarda bulunan kaldırımlarda ciddi kod bozukluklarının olduğunu ve bundan dolayı çalışma başlattıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Mahallemizdeki sokaklarımız tamamen bireysel bozuk çalışmalarla bir insanın kesinlikle yürüyemeyeceği şekilde her taraf karışık kaldırım kodlarıyla doluydu. Bunu tamamen düzelttik. Isparta’mızın bu yönden en kötü görünen mahallesi burasıydı, ama şehrimizin en merkezi yeri de burası. Tabi bu bizi belediye olarak da rahatsız ediyordu. Bundan dolayı bu mahallemizde tek kodla kaldırım yapımını başlattık ve ciddi bir mesafe kat ettik. Eski görünümüne göre bu kaldırımlarımız tamamen değişmiş durumda. Yayalarımızda da bu kaldırımları rahatlıkla kullanabilir duruma geldi. Esnaf ve vatandaşımız bu kaldırımları daha rahat bir şekilde kullanabilecekler. Sokaklarımızdaki olumsuz kaldırımları da düzeltmiş olduk. Yaşanabilir bir şehirde böyle kaldırımların olmaması gerekiyordu.  Bu sokaklarımızın esnafımıza, bu bölgede yaşayan sakinlerimize ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan asfalt ve kaldırım çalışmalarından dolayı da mahallede bulunan esnaf ve vatandaşlarda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Mahalle esnaflarından Abdullah Gürbüz, “Başkanıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yollarımız sorunluydu, kaldırımlarımız merdiven gibiydi. Şu anda yollarımız yapıldı, kaldırımlarımız yapıldı. Kaldırımlarımız engellilerimiz için, bebek arabaları içinde çok iyi oldu” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 502 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...