“Şu anda milyonlarca lira para verseniz fabrikaları satmam”

18 Ocak 2013 16:45

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Bloomberg HT’de Sami Altınkaya’nın hazırlayıp sunduğu Çıkış Yolu Programı’nın konuğu oldu. Isparta Belediyesi’ne ait Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nden canlı olarak yayınlanan programda, Sami Altınkaya’nın sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin marka değerlerini yükseltmek için çalıştıklarını, Isparta’nın markalar şehri olacağını söyledi.

Canlı yayında Isparta Belediyesi’nin çalışmalarını, şehrin ekonomisi ve istihdama yönelik yatırımları değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları çalışmalarla şehrin marka değerini yükselttiklerini belirtti. Ahşap Ağaç Oymacılığı’nda gerçekleştirilen çalışmalarında canlı olarak yayınlandığı programda yatırımları belediyenin kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Günaydın, ISBAŞ, BELMAŞ, ISTEM’deki gelinen son noktayı değerlendirirken, İzolasyon ve Yalıtım Fabrikaların da 4 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Fabrikaların zincirleme geldiğini, belediyenin devlete vergisini ödediğini dile getiren Başkan Günaydın, fabrikalarda üretilen ürünlerde pazar sıkıntısı çekilmediğini kaydetti.

Belediye şirketlerinden kazanılan paraların yine toplum adına kullanılacağını ve yeni fabrikalar kurulacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrikaların halka arz edilmesi noktasında da çalışmalar yapıldığını duyurdu.

Isparta’nın istihdam ve ekonomisinin azaldığını, belediye olarak kendilerinin gerek istihdam gerekse ekonominin canlandırılması noktasında lokomotif olabilecek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Günaydın, şehrin teşvikten dolayı da mağdur olduğunu ve şehrin nüfusunun devamlı olarak azaldığını aktardı.

Isparta’nın pomza sektöründe merkez haline geleceğini dile getiren Başkan Günaydın, belediye olarak paralarının bulunduğunu, maddi sıkıntı çekmediklerini söyleyerek, “Elden gelen öğün karın doyurmaz, kendi aşımızı kendimiz pişiriyoruz” dedi.

Şu anda Isparta Belediyesi’nin nüfus oranına göre en zengin belediyeler arasında yer aldığını dile getiren Başkan Günaydın, “Şu anda milyonlarca lira para verseniz fabrikaları satmam” diye konuştu.

Bir soru üzerine şehrin girişimcilik ruhu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın, girişimcilik ruhunun Denizli, Gaziantep gibi illere göre zayıf olduğunu bunlara bir de teşvik olayının eklenmesinin olumsuzluklar doğurduğunu anlattı. ‘Bu ile teşvik en kısa zamanda verilmeli’ diyen Günaydın, “Isparta üreten bir kent olacak. Ülkeler üretimle kalkınır” şeklinde konuştu.

Isparta’da fuar alanları yapılması noktasındaki sorulara da içtenlikle cevap veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir yandan fabrikalar kurarak şehri canlandırdıklarını, diğer yandan da şehri fuar kenti yapmak istediklerini dile getirdi. Günaydın, “Isparta’da bir bardak suda fırtınalar koparmak istiyorum. Isparta markalar şehri olacak” dedi.

 

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...