33 Yıllık İmar Uygulaması Değişiyor

15 Aralık 2017 18:09

Isparta Belediyesi, 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren ve üç aydır meclis gündemine gelen ‘Tip İmar Yönetmeliği’nin gereğince Isparta ile ilgili ek yönetmeliği hazırladı. Yönetmelik meclis tarafından kabul edildi.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde yapılan Aralık ayı son toplantısında, Ekim ayından bu yana Meclis gündeminde bulunan bir konu görüşülerek karara bağlandı. Söz konusu yönetmelik belediye tarafından eklenen maddelerle birlikte toplam 17 maddeden oluşuyor.

EK YÖNETMELİK HAZIRLANDI

Bu doğrultuda; toplantıya başkanlık eden Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin 7. Maddesinde yer alan; 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren ‘Tip İmar Yönetmeliği’nin 69. Maddesi gereğince yöremiz ile ilgili ek yönetmeliğin hazırlanmasının görüşülmesi maddesini okudu.

Daha önce İmar Komisyonuna havale edilen söz konusu madde ile ilgili olarak Komisyon tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Bakanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Raporda; “Komisyonumuzca meslek odaları ve belediye İmar Müdürlüğü ile yapılan değerlendirmeler sonucunda 5’i belediyemizce belirlenen maddeler olmak üzere toplam 17 madde belirlenmiş ve komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Söz konusu rapor, daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve rapor, oy birliği ile kabul edildi.

 

Bu haber 436 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...