“Tarihi Gerçeklerin Işığında Sarıkamış ve Enver Paşa”

15 Aralık 2017 18:12

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe ile Tarih Topluluğu, “Tarihi Gerçeklerin Işığında Sarıkamış ve Enver Paşa” konulu program ile Sarıkamış şehitlerini andı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Tarihçi Yazar İlyas Kara, Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi(SASAM) Türk Dünyası Masası Direktörü  Zafer Tekin ve Enver Paşanın Torunu Burak Sadıkoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

“Enver demek, vatan demek, Türk demek, Bayrak demek” dizeleriyle sözlerine başlayan Türkçe Topluluğu Başkanı Serdar Bayındır, geçmişten bugüne düşmanların her zaman var olduğunu dile getirerek dün olduğu gibi bugünde milletimizin sarsılmaz bütünlüğünü, birliğini hiçbir gücün bozamayacağını vurguladı.

Ülkemizin geleceği gençlerimizin daha araştırmacı olması gerektiğini belirten İlyas Kara ise gerçek bilgilerin tarih kaynaklarından öğrenerek gelecek nesle aktarılması gerektiğini söyledi.

Çetin kış şartlarında Allahuekber Dağları'nı aşarak ülkesini savunan ve donarak şehit olan binlerce gencin anıldığı programda Sasam Tarih Koordinatörü Zafer Tekin de Türk milletinin tarih sahnesinde yazdığı destanlardan bahsetti.

Enver Paşanın torunu olmaktan duyduğu gururu dile getiren Sadık Burakoğlu da biz neden Sarıkamış’taydık?  Sorusunu yönelterek o günün şartlarını değerlendirdi.

Panel sonrası Türkçe Topluluğunca sahnelenen Sarıkamış isimli gösteri katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

 

 

Bu haber 404 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...