Ucuzluğuna sakın aldanmayın!

18 Ocak 2013 16:50

Açık parfüm işletmecisi Deniz Mert, vatandaşların ucuzluğundan dolayı tercih ettiği sahte parfümlerle açık parfümlerin karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Mert, sahte parfümlerin uzmanlara göre cilt kanserine kadar götürdüğünü ileri sürdü.

Açık parfüm sektörü her geçen gün daha da büyüyor. Sayıları ilimizde de fazlasıyla artan açık parfüm işletmeleri neredeyse her köşe başında kendini göstermeye başladı. Hal böyle olunca sahte parfümler de sektöre giriş yaptı. Özellikle Kafeler Caddesi ve insanların yoğun olarak kullandığı cadde üzerinde sergi yoluyla ya da başka yollarla satılan sahte parfümler insan sağlığını tehdit ediyor. Öyle ki uzmanlar sahte parfümlerin cilt kanseri yaptığını bile söylemeye başladı.

NÜFUSA GÖRE SAYIMIZ ÇOK FAZLA

Öncelikle açık parfüm sektöründe hizmet veren biri olarak özeleştiri yapan Deniz Mert, “Yaklaşık 3 yıldır Isparta’da bu işi yapıyorum ve sayımızın bir anda bu kadar olacağını hiç tahmin etmezdim” dedi. Isparta’da bir işin yapılmaya başlandığı zaman anlayan anlamayan herkesin o işe yöneldiğini ve bunu sadece Isparta’da gördüğünü belirten Mert, “Açık parfüm sektörü öyle basite alınacak bir sektör, herkesin yapabileceği bir sektör değil” dedi. Sayının artmasıyla rekabetin de arttığı ve fiyatların dibe kadar indiğini belirten Mert, şöyle devam etti: “Bugün 20 TL’ye de açık parfüm var 3 TL’ye de açık parfüm var. Bir şeyin kaliteli olması için içindeki malzemenin de ona göre olması gerekiyor. Yani kaliteli bir mal diğerlerine göre daha pahalı olacaktır. Ancak bizler kaliteyi düşürmeden rekabet edebilmek için kârdan zarar etmeye yakında kazanmamaya başlayacağız. Bugün dediklerim yanlış anlaşılmasın kum gibi açık parfüm dükkânı açılıyor. Tabii ki serbest piyasa herkes istediği işi yapabilir ancak yapılıyorsa da diğerleri de düşünülmeli ve kaliteli hizmet verilmelidir. Bugün 3 TL’ye ya da daha altına parfüm satanlar sayesinde açık parfüme itibar kalmamıştır! Bu da diğer arkadaşlarımızı derinden etkilemektedir.”

SAHTE PARFÜM SATANLARA DİKKAT!

Öte yandan sahte parfümle açık parfümün karıştırılmaması gerektiğine de değinen Mert, şöyle devam etti: “Cadde ve Sokak aralarında işporta usulü satılan parfümlerin çoğunun son kullanma tarihi geçmiş durumda. Eğer bu ürünler sürekli kullanılırsa insan vücudunda değişik erozyonlara yol açacaktır. Bu parfümlere ucuz olmalarından dolayı bir rağbet var ancak vatandaşlarımız sağlık açısından büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarının farkında olmalıdırlar. Ne yazık ki bu tür satıcıların denetlenmesi yapılmıyor. Vatandaşın sağlığı hiçe sayılmamalı.

SOKAKTA SATILAN PARFÜMLERİ ALMAYIN

Bu parfümler gerçekten tehlike saçıyor. Vatandaşlar ilk etapta bunun farkında değiller ancak ilerleyen yıllarda değişik hastalıklarla karşılaşmaları içten bile değil. Bu tip ucuz parfümler cilt hastalığından tutunda diğer çeşitli hastalıkların sebepleri haline geliyor.”

PARFÜM ALACAKLARA TAVSİYELER

Bu arada parfüm almak isteyen vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Mert, “Parfüm almak için en uygun saat akşam saatleridir. Zira bu saatlerde insanların koku alma duyusu daha iyi çalışır. Aynı şekilde kış mevsimlerinde de yaz mevsimlerine oranla daha iyi koku alırız.

Parfümü teninize sıktıktan sonra en az 1 saat olgunlaşması için beklemeniz gerekir. Çünkü bu süre içinde parfümdeki alkol uçacak, bileşimindeki kimyasal malzemeler teninizle etkileşim içine girecektir.

Parfüm almaya giderken yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Çünkü baharatlı, acı ve yağlı yiyecekler teninizin kimyasını değiştirir.

Dökme değil spreyli parfüm şişelerini tercih edin. Spreyli parfümleri kullanmak daha ekonomik olacaktır.

Parfümlerinizi güneş ışığında, fazla nemli ve sıcak ortamlarda saklamaktan kaçının. Parfümünüz güneş ışığı, nem ve sıcağa maruz kalırsa kısa sürede bozulur.

Bilek içleri ve kulak arkaları genelde parfüm sürmek için ideal yerler olarak bilinir. Çünkü bu bölgeler, vücudun diğer bölgelerine oranla daha sıcaktır ve parfümün vücuda yayılmasını kolaylaştırır ancak yine bu sıcaklık yüzünde parfümün kokusu çok çabuk uçar gider.

Parfüm için asıl ideal bölgeler, göğüs, kalça kemiği ve bacak üstleridir. Bu bölgeler kapalı kaldığı için parfüm teninize hapsolur ve uzun süre kokusunu muhafaza eder” diye konuştu.

Bu haber 2534 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...