‘Yerli Malı Kullanmalı’

20 Aralık 2017 18:35

Öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için yapılan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Halıkent İlkokulu 4/F sınıfında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yerli Malı Haftası, okullarda öğrencilere tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekmek için kutlanan özel haftadır. Konu ile ilgili öğrencilerine bilgi veren Halıkent İlkokulu Öğretmeni Mustafa Yılmaz şunları söyledi; “Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.”dedi

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının önemi hakkında Halıkent İlkokulu 4/F sınıfı öğrenci velilerinin hazırladığı yiyecekleri paylaşılarak kutladı. Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde öğrenciler hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler. Etkinlik toplu fotoğrafın çekilmesi ile son buldu.

 

Bu haber 458 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...