Doğancı Mahallesinde altyapı çalışmaları devam ediyor

20 Aralık 2017 18:41

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce sokak bazlı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iki etap halinde devam ettirilen ve ilk etabı asfaltı ile birlikte tamamlanan Doğancı Mahallesinde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce sokaklardaki tüm altyapılar gözden geçiriliyor, eskimiş hatlar başta olmak üzere tüm eksiklikler gideriliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda Doğancı Mahallesinde başta içme suyu, kanalizasyon olmak üzere yağmur suyu hat çalışmaları gerçekleştiren Su ve Kanalizsyon İşleri Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğünce altyapısı tamamlanan sokaklarda dayanıklı asfalt çalışmaları başlatılacak.

İlk etabı asfaltı ile birlikte tamamlanan ve ikinci etap altyapı çalışmaları devam eden Doğancı Mahallesi ile ilgili olarak bilgiler veren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hüseyin Çelikbilek,  “Belediye Başkanımızın talimatlarıyla Doğancı Mahallesinin ikinci etap altyapı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu bölgede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını elden geçiriyoruz. İçme suyu olmayan bölgelerimize içme suyu, kanalizasyon hattı sorunu bulunan yerlerde de kanalizasyon hatlarını kontrol ediyoruz. Çalışmalarla birlikte sokaklarımızı asfalta hazır hale getiriyoruz. Yeni hat çektiğimiz bölgelerde vatandaşlarımızın abonelerinin bağlantılarını yapmalarını bekliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılığını istiyoruz. Çünkü belediyemiz ana taşıyıcı hatlardan sorumlu. Buradan evlere bağlantılar vatandaşlarımızın sorumluluğunda. Bu konuda muhtarımızla birlikte tüm ev sahipleri uyarıldı. Bütün bina sahipleri ve site yöneticilerinin parsel bacalarını temizlemelerini, çek valflerini kontrol etmeleri gerekiyor. Kanalizasyona bağlı yağmur suyu hataları varsa bunları da ayırmaları gerekiyor, çünkü su baskınlarına maruz kalabilirler. Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Ayrıca binalarda hidrofor tankları varsa bunlarında rutin olarak temizliğinin yapılması gerekiyor. Mahallemizdeki 22 sokağın altyapı tesisatlarının kontrolleri yapılmıştır” dedi.

Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu da, “Yapılan bu çalışmadan dolayı şahsım ve mahalle sakinlerim olarak çok memnunuz. Mahallemizin altyapıları yapıldı. Tüm zorluklarımız bitti. Her hangi bir sorunumuzun kalmadığına inanıyorum. Mahalle halkımızda ekiplerimize yardımcı oldular. Öncelikle Belediye Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalar ve mahallemize verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Mahallemizde önemli bir altyapı hizmeti aldık” dedi.

Doğancı Mahallesi sakinleri de, yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederek, “Yapılan hizmetlerden ve başkanımızdan çok memnunuz, kendisine ve ekibine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 408 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...