Binyaprak’ın İlham Veren Girişimcilerinden Öğrencilere Tavsiyeler

20 Aralık 2017 18:42

Süleyman Demirel Üniversitesi Yazılım ve Siber Güvenlik Topluluğunca “Steamwin”(İlham Veren Kadınlar)  konulu etkinlik düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Turkishwin ve Binyaprak’ın kurucusu Melek Pulatkonak, Satış&Pazarlama İş Modeli ve Stratejileri Uzmanı Gülcan Demirkol Aytemur ve Web Geliştirici İbrahim Erdoğan öğrencilere kariyer merdivenlerini nasıl tırmandıklarını anlattı.

Araştırmalara göre gelecek nesil mesleklerinin her geçen gün farklılaştığını yeni mesleklerin icat edildiğini vurgulayan Melek Pulatkonak, inovasyon uyarlayan kurumların insan odaklı ve sürekli öğrenmeye yönelik olduğunu belirterek bu noktada seçimlerimizi doğru yapmamız gerektiğini dile getirdi. Yaklaşık 5 bin üyesi olan Dijital kız kardeşlik platformu Binyaprak'ın kadın istihdamını arttırmayı amaçladığını söyleyen Pulatkonak, "Hayatta daima bir B planınız olsun, her yerde kendinizi deneyin, bir şeyleri denemeden hangi konuda iyi olup olmadığınızı bilemezsiniz. Para önemli bir şey hesabınızı bilmeniz gerekiyor yönetebilmeniz gerekiyor." mesajını verdi.

İngilizce öğrenmenin çok önemli olduğunu bu konuda öğrencilerin kendine yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Gülcan Demirkol Aytemur, kadın girişimcilerin avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. Hedef belirlemenin önemi üzerinde duran Aytemur, şunları kaydetti: "Yolunuza ışık tutacak bir insan seçin ve yola çıkın. Yolda karşınıza çıkan fırsatlara göre hedef ve planlarınızı güncelleyin."

Oturumun son konuşmasını yapan İbrahim Erdoğan ise 12 yaşlarında internet cafelerde merakla kurduğu bilgisayar programlarının kariyerine nasıl katkı sağladığını anlattı. Erdoğan, "Arkadaşımın oyun oynamak için götürdüğü internet cafede web sayfalarına bakmaya başladım sonra bu süreç bilgisayar programlarını indirip öğrenmeye çalışarak devam etti ve ben farkında olmadan o yaşlarda kendime yatırım yapmışım" dedi.

 

 

Bu haber 478 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...