"18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü”nde Sağlık İdarecileri Öğrencilerle Buluştu

20 Aralık 2017 18:43

Süleyman Demirel Üniversitesi Yeşilay Topluluğu, “18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü”nde sağlık idarecileri ile genç mezunları öğrencilerle buluşturdu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Isparta Şehir Hastanesi İşletme Müdür Yardımcısı Şükran Şenkazan, Isparta Şehir Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Şükrü Buğra Kaplan, Sağlık Bakanlığı Uzman Yardımcısı Gani Durur, Maliye Bakanlığı Defterdarlığında Uzman Musa Yüksek, Sağlık Bakanlığında Uzman Gurbet Çıtak, Hacettepe Üniversitesi İİBF Sağlık Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Merve Karaer, Acıbadem Ankara Hastanesinden Asiye Akgün, geleceğin sağlık idarecileri ile bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İİBF Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, beş yıldan bu yana tüm Türkiye’de kutlanan sağlık idarecileri gününde bu alanda çalışan öğrenim gören kişilerin sağlık idarecileri gününü kutladı. Erdem, konuşmasını ağırlıklı olarak şehir hastaneleri ile öğrencilerin istihdamı konularının ele alınacağı etkinliğin verimli geçmesini dileyerek sonlandırdı.

Sağlık Bakanlığı Uzman Yardımcı Gani Durur’un sunumuyla başlayan panelde, uzun yıllardır sağlık sektöründe yer alan Durur, şehir hastaneleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Şuanda dört ilimizde bulunan şehir hastanelerinin ülkemiz açısından çok önemli olduğunu belirten Durur, “Kamu kurumları ile yüklenici olarak tanımlanan özel sektör işletmeleri arasında akdedilen sözleşmenin konusu bir tesisin özel sektör tarafından finanse edilerek tasarlanması, inşa edilmesi, belirli bir süre için idareye kiralanması, kiralan tesis üzerindeki bazı mal ve hizmetlerin kısmen veya tamamen yüklenici tarafından işletilebilmesi ve tesisisin mülkiyetinin kira dönemi sonunda sözleşme gereğince kamuya geçmesidir. Şehir hastanelerini bu tanımla anlayabiliriz.” dedi.

Durur konuşmasının devamında şehir hastanelerinin tercih edilme nedenlerini “Devletin sunacağı mal ve hizmetlerin, yapım işlerinin, kısıtlı kamu kaynakları nedeniyle ertelenmesinin veya yapılamamasının önüne geçmek, özel sektörün hastane işletmeciliğindeki konforunun, kamu hizmetinde yaşatılması ve riskin etkin dağıtılması, özel sektör açısından ise sahip olunan çeşitli imkanlarla yatırımın geri dönüşümünü teminat altına almak” olarak sıraladı.

“Sizlere bakınca bizim için yavaş yavaş geri çekilme zamanı diyorum çünkü gözleri ışıl ışıl yeni idareciler geliyor.” diyerek sözlerine başlayan Şükrü Buğra Kaplan da 25 yıldır idareci olarak yer aldığı sağlık sektörü hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Hızla gelişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurmamız gerektiğini belirten Kaplan, gençlerin bayrağı daha ileriye taşıması gerektiğini vurguladı. Gençlere, “Yenilikçi olun, bulunduğunuz yere gücünüzü verin, akıllı olmayın, çok akıllı olun” diye tavsiyede bulunan Kaplan, hedeflerin gerçekleştirilmesi noktasında çalışmanın önemine değindi.

Şükran Şenkazan ise “Hastane koca bir bebeğe benzer hiç ihtiyaçları bitmeyen, her saniye talepleri olan çok yönlü etkileri olan koca bir bebek. Sizler Sağlık Yönetimi okuyorsunuz ve yönetim birimleri, hastaneyi yönetmenin devleti yönetmekle eş değer olduğunu söylüyor." dedi.

Hastanenin sunduğu sağlık hizmetinin yanı sıra güvenlik hizmetlerinden hasta taşıma ve yönlendirme hizmetine, temizlikten ilaçlamaya çok geniş iş kollarının bulunduğunu dile getiren Şenkazan, “Sağlık sektörü elbette zor bir sektör. Bu alanda dikkatli, samimi, çalışkan bireylere ihtiyacımız var.” dedi.

Etkinlik kapsamında Musa Yüksek, Gurbet Çıtak, Merve Karaer, Asiye Akgün de öğrencilere sektör hakkında bilgi verdi. Öğrencilik sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten katılımcılar mezun olduktan sonra iş hayatında başarıyı yakalamak adına neler yapılması konusunda öğrencilere önemli bilgiler verdi.

 

 

Bu haber 420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...