Belediye, bedelsiz devretti

20 Aralık 2017 18:44

Belediye, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nün Belediye ile hisseli olan Bahçelievler Mahallesindeki bir arsayı defterdarlık lojmanı yapılması için bedelsiz devretti.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde yapılan Aralık ayı son toplantısında, Belediye mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin tahsisinin görüşülmesi konusunu ele alarak karara bağladı.

Bu doğrultuda; toplantıya başkanlık eden Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin 6. Maddesinde yer alan ve daha önce İmar Komisyonuna havale edilen konu hakkında Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy’u kürsüye davet etti. Komisyon Bakanı Gülboy tarafından okunan raporda; “Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nün Belediyemiz ile hisseli olan Bahçelivevler Mahallesi tapunun Pirimehmet 1311 ada 21 nolu parselin imar planında resmi kurum alanında kalması ve defterdarlık lojmanı yapılması plahlandığ4ından belediye hissesi olan 125/44044 (23,75m2) kısmının 5373 sayılı belediye kanununun 75. Maddesi (d) bendi gereğince hazineye lojman yapılmak üzere bedelsiz devrinin yapılması teklifi ile ilgili olarak komisyonumuzca yapılan incelemede, söz konusu parsel, imar planında Resmi Kurum alanında kalmakta ve defterdarlık lojmanı yapılması planlandığından belediye hissesi olan 125/44044 (23,75m2) kısmının 5373 sayılı belediye kanununun 75. Maddesi (d) bendi gereğince hazineye lojman yapılmak üzere bedelsiz devrinin yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

Daha sonra, söz konusu rapor, Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve rapor, oy birliği ile kabul edildi.

 

Bu haber 397 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...