Pazarın baş tacı C vitamini

22 Aralık 2017 12:58

Kış mevsiminin gelmesi, havaların iyice soğumasıyla birlikte vazgeçilmez olarak görülen Portakal, Mandalina, Greyfurt ve Limon vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kış mevsiminin ilk ayı olan Aralık ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde havalar iyice soğudu. Öyle ki, özellikle sabah erken saatlerde ve akşam sıcaklık değerleri 1 dereceye kadar düşüyor.

Bu nedenle çarşı – pazarlarda da grip, nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarında önemli bir koruyucu etken olan Portakal, Mandalina, Greyfurt ve Limon gibi meyvelere rağbet artmış durumda. Bu durum, dün Isparta’da her hafta Salı günleri Pirimehmet Mahallesinde kurulan ve ‘Salı Pazarı’ olarak adlandırılan pazarda rahatlıkla görülebiliyor.

Barındırdığı C vitaminin yanı sıra A ve B vitaminlerini de içeren bu meyveler, kışın doğal kurtarıcıları olarak görülüyor. Kilosu 2 – 2,5 liradan tezgahlarda satılan ve yoğun ilgiye sebep olan meyve, hastalıklara yakalanmamak için yoğun tüketiliyor.

İçerdiği C vitaminleri dolayısıyla soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara iyi gelen portakal ve mandalinaya kış ayları boyunca talebin bu şekilde devam edeceği söyleyen Pazarcı Hasan Ali Kaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kış geldi ve havalar soğudu. Pazarlarda kış meyve ve sebzeleri de yerlerini aldı. Bunların başında Portakal, Mandalina, Greyfurt meyveleri geliyor. Nezle ve Grip hastalığına iyi gelen limonu ise 4 mevsim bulmak mümkün.

Kış meyvelerinden Portakalın kokusunun ayrı, kendisinin ayrı faydaları var. Bu faydaları saymakla bitmez. Portakal meyvesi kışın en çok tercih edilen meyvesi. Tezgahlarda şuanda 2 ila 2,5 liradan alıcılarını bekliyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara iyi gelen meyveler olduğu için de talep oldukça yoğun. Fiyatlarda düşüş olacaktır. Tabi fiyatlar düşünce talep daha da çok artacaktır” dedi.

 

Bu haber 510 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...