Kimya Teknolojisi alanında önemli işbirliği

22 Aralık 2017 12:59

Isparta’nın gözde mesleki eğitim kurumu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl tam kapasite ile eğitim faaliyetlerini başlattığı Kimya Teknolojisi alanında önemli bir işbirliğine imza attı.

1985 yılında Kurucusu Mustafa Berber tarafından temelleri atılan Isparta’mızın önemli kozmetik markası Arzen Kozmetik ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya bölümü, eğitimde işbirliği protokolü imzaladı. Bitkiler üzerine araştırmalar yapan, yağlarını ve sularını çıkararak önemli bir bilgi birikimi oluşturan ve bu alanda markalaşma yolunda önemli işler başaran Arzen kozmetik, 14 marka altında, 3000'den fazla 5 yıldızlı otele kozmetik ürünlerle hizmet veren Gül Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren ilimizin önemli bir markası.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Arzen Kozmetik Kurucusu Mustafa Berber; “Doğanın mucizelerini insanlara ulaştırmak” parolasıyla bugüne kadar kimya alanında elde ettikleri bilgi birikimi ve tecrübeyi yapılan bu protokolle Isparta’mızın yetişen genç kimyacılarına aktarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Okul Müdürü Yaşar Akbay da törende yaptığı konuşmada, “Kimyanın, yaşamın her yönüyle ilgili bir alan olduğunu ifade ederek, “Kullandığımız temizlik malzemelerinden hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlara, toprağın veriminin artırılmasını sağlayan gübrelerden, taşıtların yakıtlarına kadar hemen hemen her ürün bir dizi kimyasal işlemden geçerek bizlere ulaşır. Kimya teknolojisi alanı; sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım, rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç gibi alanların tümünde kimyasal üretim ve analizleri ile ilgili birimler bulunur. Kapsama alanı bu kadar geniş olan ve ilimizdeki sanayi işletmelerinin çoğunun da faaliyet alanına giren Kimya Teknolojisi alanında bu zamana kadar lise seviyesinde mesleki eğitim kurumu olmaması ilimiz için büyük bir eksiklikti.

Okulumuzda açtığımız Kimya Teknolojisi Alanında mevcut ‘Kimya Laboratuvarı’ dalı ve bu ay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna açılmasını teklif ettiğimiz ‘Proses’ dalıyla bu eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum. Yetiştireceğimiz Kimya teknisyenleriyle bu sektörlerin ara eleman sıkıntısını gidermeyi hedefliyoruz” dedi. Müdür Akbay, konuşmasının devamında; “Isparta’mız, bitki çeşitliliği açısından dünyanın en zengin coğrafyası olan Anadolu’muzun gül bahçesidir. Birçok endemik bitki türünün bulunduğu bölgemizde, tıbbi ve aromatik bitkileri değerlendiren endüstriyel kuruluş sayısı yok denecek kadar azdır. İlaç ve kozmetik sektörünün geçmişte kullanılan sentetik maddeler yerine gün geçtikçe bitkisel kökenli maddelere yönelmesi bu alanda ilimize büyük bir fırsat sunmaktadır.

Arzen Kozmetiğin sahibi değerli büyüğümüz Mustafa Berber, yaptığımız protokolle bir firma için belki de en kıymetli sermaye olan bilgi ve tecrübe birikimini Isparta’mızın geleceği olan gençlerimize aktarmayı taahhüt etmiştir. Okulumuzda bu yıl kurduğumuz laboratuvarlarda Arzen Kozmetik’le birlikte gençlerimize kimyayı üreterek öğreteceğiz. Okulumuzda bu anlayışla yetişecek Kimya Teknisyenlerimizin, Allah’ın Isparta’mıza verdiği doğal zenginlikleri insanlığın hizmetine sunmada vesile olacaklarını umuyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...