AGD’den Siyer – i Nebi sınavı

22 Aralık 2017 13:04

Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği Siyer-i Nebi Sınavı Isparta il genelinde 40 sınav merkezinde 3 bin öğrencinin katılımı ile Cumartesi günü yapıldı.

Ortaokullar ve liseler olmak üzere iki kategoride düzenlenen sınavın ödülleri 31 Aralık 2017 Pazar akşamı saat: 20.00’de Halı Sarayı Kültür Merkezinde yapılacak olan ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’nde’ verilecek. Sınavda dereceye girenlere ortaokul, lise, kız ve erkek kategorilerinde ayrı ayrı olmak üzere daha önce duyurusu yapılan çeşitli hediyeler verilecek.

Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu Anadolu Gençlik Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da Peygamber Efendimiz (S.A.V) hayatını konu alan Siyer-i Nebi Sınavı düzenledi. Sınav ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere 2 kategoride düzenlendi. Ülke genelinde 1,5 milyona yakın öğrencinin başvurduğu sınav Isparta’da da yapıldı.

Sınav hakkında açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Tahir Akçil, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı, anne ve babalarına saygılı, vatan sevdalısı bireyler olarak yetişmeleri için gayret sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu yaptığımız sınav da misyonumuzun bir parçası olarak gençlerimize kâinatın efendisi Peygamberimiz (S.A.V) tanıtmak öğretmektir. Sınavımız Isparta genelinde 40 sınav merkezinde yapıldı” dedi.

Sınava Isparta’da 3 bine yakın öğrencinin başvurduğunu ifade eden AGD Isparta Şube Başkanı Akçil, konuşmasının devamında; “Sınavı her ne kadar dernek yöneticisi büyükler organize etmiş gibi görünse de gençlerimize ulaşma noktasında hem ortaokullarımızda hem de liselerimizde okul ve sınıf başkanlarımız büyük gayret sarf ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sınavın ödülleri 31 Aralık akşamı saat:20.00’de Ayazmana Yolu üzerindeki Modapark Düğün Salonunda Anadolu Gençlik Derneğimiz tarafından düzenlenecek olan ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesinde’ verilecek. Bu vesile ile tüm halkımızı fetih gecemize davet ediyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 443 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...