Isparta’dan üç yatırım teşvik belgesi aldı

25 Aralık 2017 18:34

Resmi Gazete'de yer alan Kasım ayı yatırım teşvik belgeleri listesine göre, Kasım ayında 639 kuruluş ve proje çeşitli vergi istisnaları içeren yatırım teşvik belgesi aldı. Teşvik belgesi alan yatırımlar arasında Isparta’dan da iki yatırım bulunuyor, bunlara ek Torosgaz’da Yalvaç, Keçiborlu ve Burdur’un bazı ilçelerine yapacağı doğalgaz yatırımları için teşvik belgesi aldı.

Isparta ve Burdur’un doğalgaz dağıtım işlerini yapan Torosgaz Isparta’dan Keçiborlu ve Yalvaç ile Burdur’un bazı ilçelerine gaz götürmek için yapacağı altyapı ve dağıtım işlerini teşvik belgesine bağladı. Torosgaz ilçelere gaz götürmek için 76 milyon TL’lik yatırım yapacak. Bu yatırımlara Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen teşvik belgesi ile KDV muafiyeti sağlanacak.

Isparta’da imalat sektöründe faaliyet gösteren Kordinamik Isı sistemleri aldığı teşvik belgesi ile ek yatırım yapacak. Yapılacak yatırımın sabit yatırım tutarı 4 milyon 420 bin TL. Yatırımın sonucunda yıllık 631 adet katı yakıtlı termosifon, yıllık 960 adet boyler su ısıtıcı, yıllık 1993 adet katı, sıvı, gaz yakıtlı kat kaloriferi, yıllık 368 adet merkezi sistem kalorifer kazanı imal edilecek. Yatırım ile 6 kişiye istihdam sağlanacak.

Isparta’da her dönem en çok teşvik belgesi alan güneşten enerji üretimine yönelik GES yatırımları Kasım ayını da boş geçmedi. Besim Arabalı tarafından yapılacak 0,95 MW elektrik üretecek GES yatırımı teşvik belgesine bağlandı. 5 milyon 132 bin 570 TL’lik yatırım ile 2 kişiye istihdam sağlanacak. 

  

Bu haber 382 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...