ISPARTALI ESNAFLAR ODA YÖNETİMLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİYOR

25 Aralık 2017 18:36

Isparta’daki esnaf ve sanatkarlar odalarında 4 yılın ardından yeniden seçim heyecanı yaşanıyor. 13’ü merkez olmak üzere İlimizdeki toplam 28 Oda’da gerçekleştirilecek olan genel kurullarda 12 bin esnaf sandık başına gidecek.    

Isparta’daki esnaf ve sanatkarlar odalarında kongre heyecanı yaşanıyor. İlimizde 13’ü merkezde, 15’i de ilçelerde olmak üzere toplam 28 esnaf ve sanatkarlar odası bulunuyor. 28 Oda’ya da toplam 12 bin esnaf ve sanatkâr kayıtlı. Kongreler süreciyle ilgili bilgi veren Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Kanunu gereği İlimizdeki odaların 1 Ocak-31 Mart 2018 tarihleri arasında genel kurullarını gerçekleştirmek zorunda olduklarını ifade ederek, tüm esnafları genel kurullara davet etti.

Isparta’da kongrelerin 7 Ocak’ta Bakkallar ve Bayiler Odası genel kuruluyla başlayacağını ifade eden Tural, “Kongreler 9 Ocak’ta Şoförler ve Otomobilciler Odası, 10 Ocak’ta Berberler Odası, 11 Ocak’ta Sebzeciler Odası ile kongreler devam edecek. 31 Mart’a kadar tüm odalarımız kongrelerini gerçekleştirmiş olacak. Nisan ayında ara vereceğiz ve Mayıs’ta Esnaf Odaları Birliği’nin seçimi olacak. Haziran ayında federasyonlar Eylül’de de konfederasyonların seçimleriyle esnaf odaları seçimleri tamamlanacak” dedi.

Kongrelere tüm esnafların katılmasını istediklerinin altını çizen Tural, “Çünkü genel kurullarımız 4 yılda bir yapılıyor. Bu genel kurullarda esnaflarımızın sorunları tartışılacak ve talepleri değerlendirilecek. Basın yoluyla gelen bürokrat ve siyasilere sorunlarımızı anlatarak bunların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Kongrelerde demokratik bir hak olarak herkesin aday olabileceğini dile getiren Ahmet Tural, sağlıklı adaylara ve sağlıklı muhalefetlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Tural, “Sağlıksız muhalefet bir işe yaramaz, ancak odayı ve yöneticileri rencide etmiş olur” dedi.

 

Bu haber 496 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...