AFDK, Isparta Davrazspor’un Savunmasını istedi

26 Aralık 2017 19:39

Serik Belediyespor maçında çıkan olaylar nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Isparta Davrazspor’un savunması istendi. Yapılacak savunmaya göre Yeşil – Pembeli ekibe ceza kesilecek.

Geçtiğimiz hafta ilk yarının son maçında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Serik Belediyespor’a mağlup olarak şampiyonluk umutlarını tüketen Isparta Davrazspor’da Serik maçında çıkan olaylar nedeniyle ceza gelmesi gündemde. Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta şampiyonluk yolunda oldukça kötü günler geçiren Isparta Davrazspor’a bir darbe de Amatör Futbol Disiplin Kurulu’ndan gelecek.

Isparta Davrazspor, Serik Belediyespor ile oynadığı ligin ilk yarısının son maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Bilindiği gibi, söz konusu maçta Isparta Davrazspor’un yediği üçüncü golde ofsayt olduğu ve maçın yan hakeminin ofsayt bayrağını kaldırmadığı gerekçesiyle yan hakemin maçın kalan dakikalarında maç boyunca görev yaptığı sahanın yan tarafında görev yapmasına imkan verilmemiş ve maçın orta hakemi yan hakemlerin yerlerinin değiştirerek maçı tamamlamıştı.

Söz konusu yan hakeme açık tribünler tarafından su şişeleri ve çakmak gibi maddeler sahaya atılmıştı. Maçın Temsilcisinin raporunda, bu olayların kalem kalem rapor edildiği öğrenilirken, Isparta Davrazspor’a olası bir para cezasının gelebileceği kaydedildi.  

Tüm bunların üzerine, maçın hakem ve gözlemcilerinin yazdığı rapor doğrultusunda Amatör Futbol Disiplin Kurulu kararlarına sevk edilen Isparta Davrazspor’un durumu

21 Aralık Perşembe günü Kurul Başkanı Tacar Çağlar başkanlığında yapılan Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nda ele alındı.

İŞTE O KARAR

Söz konusu kurulun aldığı kararların 53. Sırasında yer alan Isparta Davazspor ile ilgili kararda şu görüşlere yer verildi: Isparta Davrazspor Klb. hakkında; 17.12.2017 tarihinde oynanan Isparta Davrazspor- Serik Belediyespor Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi müsabakasında, çıkan saha olayları ve ikinci kez çirkin kötü tezahüratı nedeniyle savunmasının istenmesine karar verilmiştir.”

 

 

Bu haber 403 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...