Müftülük’ten Kadir Gecesine özel program

13 Ağustos 2012 22:57

Müftülük’ten Kadir Gecesine özel program

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, yarın akşam idrak edilecek olan Kadir Gecesi için hem Ulu Camiinde hem Kavaklı Camiinde  iki ayrı program hazırladıklarını söyledi.

 

İslam dininde bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan ve Kur’anı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesi yarın akşam idrak edilecek. Bu nedenle İl Müftülüğü iki ayrı camide Kadir Gecesi münasebetiyle erkeklere, bir camide ise bayanlara olmak üzere program hazırladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, “Bilindiği gibi dinimizde Kadir Gecesinin büyük önemi vardır. Bu gece için ayet indirilmiştir. Zira, Allah (c.c) bu gecenin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu bildirmiş ve Dinimizin kutsal kitabı Kur’anı Kerim de bu gece nail olmuştur.  

Bu yılki Kadir Gecemizi 14 Ağustos’u 15 Ağustos’a bağlayan gece yani Salı gecesi idrak edeceğiz ve ibadetle geçireceğiz. Bu doğrultuda; Kadir Gecesi tüm camilerimizde en iyi şekilde idrak edilecektir. Ancak, biz Müftülük olarak Ulu Camide erkeklere, Kavaklı Camiinde ise bayanlara yönelik iki ayrı program düzenleyeceğiz. Ulu Camideki program Kadir Gecesinde yapılacak olup, Kavaklı Camiindeki porgram ise bayanlara yönelik olarak İkindi namazı ile akşam namazı arasında icra edilecektir.   Program çerçevesinde her iki camimizde de vaaz ve ibadetler yapılacaktır. Ulu Camimizdeki program yatkı ve teravih namazı öncesi vaaz ile başlayıp,  namazdan sonra ise müftülük personelimiz tarafından Kur’anı Kerim okunacak, ilahi grupları tarafından ilahiler söylenecek. Program dua ile sona erecektir.

Hanımlara mahsus programda ise; Bayan Vaizlerimiz tarafından ve Kuran Kursu Öğreticilerimiz tarafından Yasin – i şerif okunacak, Kur’an-ı Kerim Meali sunulacak, ilahiler söylenecek, tövbe edilecek ve program yapılacak dua ile sona erecek” dedi.

 

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...