Atayalvaç SHMYO, engelli öğrencileri ağırladı

27 Aralık 2017 18:01

Yalvaç'ta bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sadece eğitim anlamında değil, sosyal sorumluluk anlamında da öncü olmaya devam ediyor.

Atayalvaç Sağlık Hizmetleri MYO Fizyoterapi Programı öğrencileri, daha önce okullarında ziyaret ettikleri Vesile Şefika Büyükkutlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerini, bu kez kendi kampüslerinde ağırladılar.

Atayalvaç SHMYO’da gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak öğrencilere kampüs gezdirildi.

 Ardından, Atayalvaç SHMYO’ya geçerek okulu gezen engelli çocuklarımız, Fizyoterapi-I sınıfına girerek öğrenci abla ve abileriyle birlikte dersi dinlediler.

Okuldaki ders deneyiminin ardından, üniversite yemekhanesinde Atayalvaç SHMYO öğretim elemanları, öğrencileri ve Büyükkutlu Engelli Merkezi öğretmen ve öğrencileri hep birlikte yemek yediler.

Yemeğin ardından Yalvaç MYO Sinema ve Konferans Salonu’nda hep beraber film izleyen engelli çocuklarımıza mısır ve meyve suyu da ikram edildi. Keyifli bir biçimde filmi izleyen engelli çocuklarımıza, filmin ardından üniversite öğrencilerinden oluşan müzik grubu tarafından mini bir konser verildi. Konserde eğlenen engelli çocuklarımız ve öğrenciler, keyifli bir gün geçirdiler.

Öğrenci abla ve abileriyle güzel bir gün geçiren engelli çocuklarımız, üniversite ortamını sevdiklerini belirterek ayrılmak istemediler.

 Programı organize eden Fizyoterapi Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Handan Çağlar Çavdar, “Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk duygularının gelişmesi ve engelli kardeşlerimizin sosyalleşmesi bakımından bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor, bu çalışmaları farklı şekillerde sürdüreceğiz.”dedi.

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...