Kayak severler mutlu

27 Aralık 2017 18:07

Doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni öğrenenlere ve amatör kayakçılara tehlikesiz pistler, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri 6 kilometreye ulaşan benzersiz parkurlar sunan Davraz Kayak Merkezinde, geçtiğimiz hafta sonu yağan kar, kayak severleri mutlu etti.

Kara ve Havayoluyla Türkiye’nin her yerinden ulaşımı kolay olan Davraz Kayak Merkezine, Isparta merkezinden sonraki 26 kilometrelik dağ yolunun standartları yüksek nitelikli bir yol olması, kayak severlerin güvenli bir şekilde merkeze ulaşmasını sağlamakta. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yaz mevsiminde Davraz Kayak Merkezinin yolu İl Özel İdaresi tarafından ‘sıcak asfalt’ ile asfaltlanmış ve ulaşım standartları yükseltilmişti.

Saatte 1000 kişi taşınabilen 1211 metre ve 936 metre uzunluğunda iki telesiyej ile doyumsuz Eğirdir Gölü manzarasını izleyerek 8 dakikada ulaşılan dağ evi kafeteryasında dinlendikten sonra; Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik Gözlemcilik ya da Trekking aktiviteleri yapılabilen merkeze kayak severler hafta sonun akın etti. Normal şartlarda Aralık ayının ilk haftası Isparta’ya ilk kar yağarken, bu kar yağışı bu yıl üç hafta gecikme ile gerçekleşti ve Aralık ayının son haftası yağdı.

Kar yağışından dolayı son derece mutlu olduklarını belirten, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot; “Turizm açısından ilimizin en önemli merkezlerinden olan ve bölgemizde de Akdeniz’in İncisi olarak bilinen Davraz Kayak Merkezinde, hafta sonu yağan kar ile birlikte Kayak Sezonu da başlamış bulunmaktadır. Kayak severlere müjdeler olsun, kar yağışı ile pistlerdeki kar kalınlığı yüksek bölümlerde 60 santimetreye ulaştı. Kar yağışı Davraz Kayak Merkezi için iyi bir fırsat oldu, bundan son derece memnunuz.  Kar yağışı inşallah bu şekilde devam eder ve dolu dolu bir kayak sezonu geçiririz” dedi.

Davraz Kayak merkezinin gerek kar kalitesi gerekse doğa manzarası ile ayrı bir güzellikte olduğunu vurgulayan İl Müdür Vekili Osman Çot; “Şehrimize kar biraz gecikmeli de olsa sonunda yağdı. Buranın en güzel yanı herkese göre kaliteli pistlerin olması. Kayak yapmasını çok iyi bilenler için çok güzel kaliteli pistler mevcutken, kayağa yeni başlayanlar içinde aynı güzellikte pistler bulunmakta. Aynı zamanda dağın manzaralı olması, kayarken Eğirdir Gölünü kuş bakışı seyrederek kaymak kayak yapmanın zevkini daha da arttırmaktadır. Davraz Kayak Merkezimiz, bu haliyle Türkiye’deki birçok kayak merkezlerine göre daha iyi konumdadır. Hoşça vakit geçirmek isteyen gerek ilimiz dışından gerek ilimiz genelindeki tüm kayak severleri buraya davet ediyorum” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çot, Davraz Kayak Merkezine gitmek isteyenler için de Merkezin durumu hakkında bilgiler vererek; “Davraz Dağı, 2 bin 635 metre zirve yüksekliği ile, Akdeniz Bölgesi’nin Göller Yöresi’nde, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası’nı kuşatan dağ kütlelerinden biridir. Davraz Dağı –Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi, Isparta il merkezinin 26 km güneydoğusunda bulunur. 17 Şubat 1995 tarihinde Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. En yakın yerleşim yeri olan Çobanisa Köyü’ne 8 km uzaklıktadır. Kayak Merkezi, Kulovası Yaylasında Davraz Dağı’nın kuzey yamacında yer alır. Kayak Merkezinin alanı, tek önemli akarsuyu Ardıçdibi Deresi’dir. Hakim bitki örtüsünü, çam, ardıç, sedir ve otsu bitkiler oluşturur. Davraz Kayak Merkezi, Antalya’ya yakınlığı ve gelişmeye müsait konumu nedeniyle ayrı bir avantaja sahiptir. Davraz’ın coğrafi özellikleri, kayak dışında diğer doğa sporlarının da yapılmasına imkân tanımaktadır. Mekanik Tesisler Kayak merkezinde saatte 1000 kişiyi taşıyabilen 1211 m ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 m uzunluğunda 2 adet telesiyej, ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 m uzunluğunda bir adet teleski (T-Bar) ile 300’er metrelik 2 adet Babylift vardır. 1211 m uzunluğundaki birinci telesiyej, iki kişilik iskemlelidir ve 1674 m.de başlayıp, 1961 m.de sona ermektedir. 936 m uzunluğundaki ikinci telesiyej ise, iki kişilik iskemlelidir ve 1961 m.de başlayıp, 2150 m.de sona ermektedir. Kayak Merkezinin 3. mekanik tesisi olan 624 metrelik T-Bar ile de, 1961 metreden 2150 m.ye kayarak çıkılabilmektedir. Mekanik tesisler Davraz Dağı – Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliğince işletilmektedir. Pistler: Kayak Merkezinde Eğirdir Gölü’nün harika manzarası eşliğinde kayak yapılabilir. Davraz Kayak Merkezinde, doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri, ortalama 8 ila 10 km.ye ulaşan benzersiz parkurlar bulunmaktadır. Kayak pistlerinin rakımı, mevcut mekanik tesislerle ulaşılabilen 1650 m ile 2150 m arasında değişir. Ayrıca çığ ve kaybolma tehlikesi olmaması kayakçılar için büyük bir avantajdır. Davraz’ın pistleri, amatör veya profesyonel tüm kayakçılara kuzey disiplini, alp disiplini, tur kayağı ve snowboard yapma imkanı sunmaktadır. Kayak Merkezinde toplam 12 pist vardır. 12 Pistin toplam uzunluğu 23 bin 500 metredir” dedi.

 

 

Bu haber 429 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...