"Ters Bahçe Tasarımı" Sergisi Beğeniye Sunuldu

29 Aralık 2017 18:19

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulvi Erhan Erol’un ülkemize gümüş madalya getiren "Ters Bahçe Tasarımı", Antalya Bilim Üniversitesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 “Almanya'da Uluslararası Bahçe Tasarım Yarışması"nda Türkiye'yi temsil ederek 81 ülke arasından ikinciliğe layık görülen ve gümüş madalya ile ödüllendirilen tasarım hakkında bilgiler veren Erol, "Ters Bahçe Tasarımı" konseptinin yurt içinde ve uluslararası camiada çok sayıda ödüle layık görüldüğünü ifade etti. Türkiye’nin dünya tarihinde önemli bir yeri olduğunu; Türkiye'siz bir dünyanın da var olamayacağı gerçeğini yansıtmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiğini dile getiren Erol, çalışmanın dostluk, kardeşlik ve kültür köprüsü inşasında bir dost eli olarak algılanması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca Erol, projenin; "Kardeşlik Köprüsü", "Sultan Yolu Sevgi Bahçesi" ve "Anadolu Çiçekleri Medeniyet Bahçesi" ile Anadolu'dan dünyaya yayılan bitkilerin tasarımından oluştuğunu belirtti.

Sergi, 29 Aralık Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Erol ayrıca, “Akıllı Park Projesi” ile 2010 yılında "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Özel Jüri Ödülü", "Ters Türk Bahçesi" ile 2013 yılında Igs Uluslararası Bahçe Fuarında Gümüş Madalya, 2013 Dünya Bahçeleri Yarışmasında da “Uluslararası Tanınırlık Ve Hamgurg Valisi Özel Ödülü”nü almıştı.

Bu haber 454 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...