Alternatif Irk Projesinde büyük başarı...

29 Aralık 2017 18:25

Isparta Valisi Şehmus Günaydın: "Hayvan yetiştiriciliğinde  alternatif ırk projesini tüm köylerimizde uygulayacağız."

Eğirdir ilçesi Bağacık Köyünde başlatılan "Hayvan Yetiştiriciliğinde Alternatif Irk" projesi kapsamında, sonuçları görmek ve incelemede bulunmak üzere bugün Bağacık Köyüne giden Isparta Valisi Şehmus Günaydın, projenin uygulamaya konulmasıyla büyük bir başarı elde edildiğini söyledi.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Isparta Jan. Alay Kom. Kd. Alb. Mustafa Özdurhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdare Genel Sekreter Yrd. Bayram Aydemir, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İlçe Jan. Bölük Kom. Üstğm. Bayram Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut ile birlikte Bağacık Köyünde incelemelerde bulunan Vali Günaydın, İl Genel meclisi Üyesi Mustafa Baş'ın projesinin, pilot köy olarak seçilen Bağacık Köyünde ilk olarak uygulamaya konulduğunu söyledi.

Bağacık Köy Muhtarı Yılmaz Dinçbilek ise proje kapsamında 52 büyükbaş hayvana (kara ırk), angus boğalardan alınan spermler ile suni tohumlama yapıldığını, şu ana kadar 7 buzağının doğduğunu, önümüzdeki günlerde ise 30-35 buzağı doğumunun beklendiğini bildirdi.

Bağacık köyü halkıyla sohbet eden Isparta Valisi Şehmus Günaydın, bazı besicilerin önce aşılama yaptırmak istemediklerini, ancak sonuçları görünce, besicilerin tamamının bu uygulamayı sürdüreceklerini belirtmeleri üzerine, projenin başarıya ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devletimizin de destekleriyle tüm köylerimizde bu projenin uygulanacağını söyledi.

Bu haber 498 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...