“KÖYLERDE YAŞAMI DAHA DA KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

29 Aralık 2017 18:26

Eğirdir’de düzenlenen muhtarlar toplantısının öncesinde Vali Günaydın İl Özel İdaresi ve Eğirdir Kaymakamlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği “Angus Irkı Aşılma Projesi” nin uygulandığı Bağcık Köyü’nü ziyaret etti. Burada proje kapsamında yeni doğan Angus cinsi buzağıyı inceleyerek yetkililerden bilgi alan Vali Günaydın Bağcık’lı vatandaşlar tarafından övgüyle bahsedilen projenin yenilenmesi ve diğer köylerde de uygulanması talimatı vererek vatandaşların projeden yararlanmalarını istedi.

Bağcık İlkokulu’nda öğrencilerle de bir araya gelen Vali Günaydın sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet ederek okulda görev yapan öğretmenlerin taleplerini dinledi.

Bağcık Köyü ziyaretinin ardından Eğirdir’e geçen Vali Günaydın burada muhtarlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Toplantı başlangıcında bir konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın İlçe ve köy ziyaretlerinde izlenen yolun çok verimli olduğunu ve iletilen taleplerin yüzde 90’dan fazlasının çözüldüğünün altını çizerek 2017 yılının başarılı geçtiğini söyledi.

“HAYVANCILIĞA SONSUZ DESTEK”

Konuşmasında ayrıca hayvancılık konusundaki projelerde vatandaşlara sonsuz desteklerinin olduğunu vurgulayan Vali Günaydın 2018 yılı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ciddi destekleri olacağının ve vatandaşların bu konuda ilgililer tarafından mutlaka bilgilendirilmesi gerektiğini belirti.

 “2018’DE ASFALT ÇALIŞMALARI HIZ KESMEYECEK”

Ayrıca Isparta genelinde olduğu gibi Eğirdir’de başarılı bir asfalt sezonu geçirdik. 212 Km ile rekor kırdık. Bu başarı hepimizin. Bunun yanında 210 Km civarında ikinci kat asfalt çalışması yapıldı. Sathi kaplama ve stabilize çalışmalarımız devam ediyor. Bizim bu görevlerde bulunma sebebimiz vatandaşlarımıza hizmet etmek dolayısıyla hiçbir günümüzü boş geçirmeyeceğiz. 2018 yılında da 2017 yılındakinden az olmayacak şekilde grup köy yollarında sıcak asfalt çalışmalarına devam edeceğiz.

“5 MİLYON LİRA TASARRUF”

Diğer önemli çalışmamız olan içme suyunu pompa sistemiyle temin eden köylerimizde uyguladığımız güneş enerjisi sistemiyle elektrik maliyetlerinde ciddi tasarruflar sağladık. 116 köyümüzden geriye kalan 44 köyümüzde de bu sistemi 2018 yılında uygulayacağız. Bu sayede yaklaşık 5 Milyon Lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca 2018 yılında başlatacağımız proje ile köy içi aydınlatmalarını da güneş enerjisiyle sağlayacağız.

“KAPI ÖNÜNE KADAR PARKE”

Bunun dışında 2018 yılında ayrıca köylerimizde parke taşına daha da ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımızın köylerdeki yaşamını daha da kolaylaştırmak için evlerinin önüne kadar parke taşı hizmetini götürmemiz gerekiyor. Bunun bilincindeyiz ve bunu da 2018 yılında en üst noktalara taşıyacağız” dedi.

 

 

Bu haber 434 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...