5 bin 312 Öğrenci Araştırma ve İzleme Sınavına katıldı

30 Aralık 2017 11:19

İlimizdeki 131 resmi ve özel okullarda öğrenim gören 5 bin 312 öğrenci araştırma ve izleme sınavına katıldı. Sınavda 463 öğretmen görev aldı. Sınava giren öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri anket uygulamasına katıldı. Sınav sonuçları anket sonuçları ile birlikte SPSS programında değerlendirilerek her okula rapor hazırlanacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5.sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik ve Fen bilimleri derslerinden sorular yöneltti. Bu araştırma sınavı sonucunda öğrencilerin derslerde kazanımları ne kadar öğrendiğini, öğrencilerin kazanması gereken davranışların ne kadarını kazanıp ne kadarını kazanmadıkları tespit edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan il milli eğitim müdürü Şahan Çoker ; “Bu sınavda not yok. Sıralama yok. Yarıştırma yok. İl araştırma ve izleme sınavı sonucunda öğrencilere, öğretmenlere ve okullara karne verilecek. Yani veli, öğretmen ve okul akademik olarak eksiklerini görecek. Okul, öğrenci ve sınavların

sıralaması kesinlikle yapılmayacak. İl ölçme değerlendirme ve izleme merkezince okul raporları ve il raporları hazırlanarak ilin somut olarak karnesi ortaya çıkarılacak.

İl ölçme değerlendirme ve izleme merkezimiz bundan böyle bu tür araştırma sınavları yaparak ilimizdeki okul ve öğretmenlerin çalışmalarını sürekli izleyerek gerektiği yerde destek olmak için müdahale edecek. Amacımız sayın valimizin de sıkça gündeme getirdiği gibi eğitim öğretimde kaliteyi il geneline yaymaktır.” Dedi.

 

Bu haber 420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...